Redactor: Irina Miron

Australia va interzice solariile, în speranța că astfel numărul cazurilor de decese provocate de cancer de piele se va reduce. În unele din cele șase state australiene solarul a fost deja interzis prin lege, iar altele abia urmează să facă același lucru. Australia este țara unde sunt înregistrate printre cele mai multe cazuri de cancer de piele din lume. În această țară, solariile au provocat până acum peste 2.000 de decese, scrie dailymail.co.uk.

Guvernul din statul Queensland a dispus ca aparetele să fie interzise definitiv până la 31 decembrie 2014. Cei 44 de operatori comerciali vor primi despăgubiri în valoare de 600 de lire sterline pentru fiecare solar închis. Recent, și statele New South Wales, Victoria, South Australia Tasmania și ACT au anunțat că vor lua măsuri pentru interzicerea bronzatului artificial.

Cercetările au arătat că persoanele care au mers cel puțin o dată la solar, sunt cu 20% mai predispuși să facă melanom, o formă de cancer de piele. Cei care au prins gustul bronzatului artificial după vârsta de 35 de ani, sunt expuși unui risc cu 87% mai mare să fie disgnosticați cu melanom, decât oamenii care nu au folosit niciodată aceste aparate.

Numărul cazurilor de melanom malign, o formă de cancer de piele care duce la decesul bolnavului, s-a dublat în ultimii 10 ani și în Marea Britanie. Anual sunt diagnosticați cu această maladie în jur de 13.000 de britanici, iar 2.800 își pierd viața.

Autoritățile din Australia au luat această decizie după ce Brazilia și statele americane Vermont și California au interzis aparatele pentru bronzat artificial, iar responsabilii din Marea Britanie au hotărât să interzică solarul tinerilor care nu au împlinit 18 ani. O lege similară celei din Marea Britanie a fost adoptată acum câțiva ani și în Australia.

 

Articole relaționate:

Percepția denaturată a frumuseții are urmări grave. Solarul te poate îmbolnăvi de cancer

Pentru a preveni apariţia cancerului de piele, verificaţi-vă aluniţele!