Redactor: Irina Papuc

Un medicament de slăbit va fi retras de pe piața americană pentru că ar cauza leziuni hepatice. 

Potrivit unei informații a Administrației americane pentru Alimentație și Medicamente (Food and Drug Administration - FDA), rezultatele laboratorului din Dallas au arătat că OxyElite Pro, care e un supliment alimentar, folosit pentru pierderea greutății și creșterea mușchilor, are impurități.

După ce s-a constat că pastila a provocat zeci de cazuri de hepatită și insuficiență hepatică în Hawaii, investigațiile au arătat că pastilele au aceleași efecte și în alte state americane, relatează Fox News.

Potrivit FDA, în urma administrării acestui supliment alimentar, o persoană și-ar fi pierdut viața, alta a avut nevoie de transplant de ficat, iar mai multe persoane sunt în așteptarea unui transplant.

FDA anunță că dacă lotul nu va fi retras din farmacii de către compania producătoare, atunci va ordona încetarea imediată a distribuției de suplimente alimentare. Această pastilă este vândută nu doar în America, ci și în magazinele on-line din mai multe țări, inclusiv din România.

 

Articole relaționate:

Medicamentele Gynipral pentru gravide, care se găsesc și în farmaciile din Moldova, ar putea fi retrase de pe piață 

Un medicament pe bază de ketoconazol, ce poate distruge ficatul, urmează să fie retras de pe piața europeană

Încă un medicament va fi retras parțial pe de piața europeană după ce s-a constatat că provoacă reacții adverse la nivel neurologic