Redactor: Irina Miron

O femeie în vârstă de 77 de ani din Marea Britanie a murit la spital, deoarece nu a fost consultată de niciun medic timp de 12 ore. Barbara White, care era deja străbunică, a fost internată la spitalul Tameside General Hospital din Ashton-under-Lyne, Manchester, cu dureri de stomac și amețeli. Ulterior a făcut și o infecție intestinală. Femeia a suferit un stop cardiac, iar deși a fost supusă unei intervenții chirugicale, a murit trei săptămâni mai târziu, scrie dailymail.co.uk.

Pacienta a fost internată la spital pe 8 decembrie anul trecut, iar după șapte ore petrecute în departamentul de urgențe, a fost transferată într-o altă secție alături de 19 bolnavi.

Din cauza lipsei de personal medical, timp de 12 ore, starea de sănătate a pacientei nu a fost monitorizată de niciun specialist. Rudele femeii cred că aceasta, oarbă fiind, nu a putut găsi butonul de alarmă pentru a solicita ajutor. Deși în timpul nopții Barbara urma să fie supusă unor investigații cu raze X și să i se recolteze analize de sânge, medicul de gardă nu a venit în salonul femeii.

Abia a doua zi după ce a fost internată, la ora 6 dimineața, Barbara a fost consultată de o asistentă medicală, aceasta nu a anunțat, însă, medicul specialist despre starea sănătății pacientei până la ora 8.

Doctorul a fost solicitat abia atunci când femeia de 77 de ani intrase în stop cardiac. Deși a fost supusă unei intervenții chirurgicale de urgență la intestine, Barbara nu și-a mai revenit.

Legiștii au stabilit totuși că Barbara White a avut parte de o moarte naturală, din cauza unor tulburări respiratorii și a unei infecții a intestinului subțire. Rudele bătrânei sunt sfâșiate de durere.

„Sunt sigură că mama mea putea fi salvată în timpul celor 12 ore cât a fost internată la spital”, mărturisește fiica femeii decedate la spital, Lynn White, în vârstă de 58 de ani.

Tameside General Hospital se numără printre cele 14 trusturi spitalicești din Marea Britanie în care se înregistrează o rată înaltă a mortalității. Din 2005, până în prezent, în acest spital au murit 833 de pacienți.

 

Articole relaționate:

S-a plâns doctorilor de dureri de cap. A murit după ce 13 medici nu au reușit să îi pună un diagnostic corect 

O tânără de 15 ani din Marea Britanie a murit la spital din vina medicilor, care nu i-au făcut un șir de investigații simple