Autor: Irina Papuc

12 persoane s-au intoxicat cu mâncare la o nuntă, iar șapte dintre ele au avut nevoie de spitalizare. Specialiștii din sănătate publică afirmă că bucatele au fost preparate în condiții insalubre de către rudele și cunoștințele nuntașilor. Deocamdată nu se știe dacă produsele erau infestate sau dacă „bucătarii de ocazie” erau bolnavi.

Nunta a avut loc sâmbătă în satul Mârzești din raionul Orhei și nu într-un local, ci în școala din localitate. Potrivit șefului Centrului de Sănătate Publică Orhei, Vasile Guștiuc, bucatele au fost preparate acasă de către rudele nuntașilor.

„Mâncarea a fost pregătită fără să fie respectate normele igienice, în condiții insalubre. Cei care au participat la prepararea lor nu sunt angajați cu acte în regulă, nici nu aveau examenele medicale trecute. Ei urmează să le facă pentru a depista dacă aveau vreo infecție. Am prelevat și probe din mâncare. Așteptăm rezultatele de laborator”, a declarat acesta.

Potrivit lui Guștiuc, directorul școlii din localitate a fost amendat cu 2.000 de lei, pentru că a permis să fie organizate în incinta instituției astfel de ceremonii.

Directoarea Spitalului Raional Orhei, Elena Palanciuc, spune că majoritatea bolnavilor au fost deja externați. Printre pacienți se aflau și doi copii de zece ani.

În luna septembrie peste 100 de oameni s-au intoxicat cu salmonella, iar unul a decedat, după ce au consumat carne de pui infestată la localul Golden Nica din Capitală. Localul a fost închis, iar directorul este cercetat în stare de libertate. Dosarul acestuia a ajuns pe mâna procurorilor.

 

Articole relaționate:

Au ajuns la spital cu intoxicații, după ce au mâncat ciuperci culese dintr-un parc din Capitală

Viceministrul Sănătății, Svetlana Cotelea: „Reprezentanții restaurantului, în care s-au intoxicat zeci de oameni, au organizat nunta contrar hotărârii privind sistarea activității localului” 

Un bărbat a murit, după ce s-a intoxicat cu produse alimentare la o nuntă într-un restaurant din Capitală. Acum o săptămână, în același local s-au intoxicat alți 46 de oameni