Redactor: Irina Papuc

Un ginecolog din Oregon a scos un ovar sănătos unei paciente și a lăsat o bucată de plastic în corpul ei, după intervenție chirurgicală, care a avut loc în anul 2007.  Doctorul a fost nevoit să-i achite femeii despăgubiri în valoare de 100.000 de dolari, după ce pacienta a câștigat procesul de judecată împotriva acestuia.

Membrii juriului au ascultat timp de două zile mărturiile depuse de reclamanți și de șapte medici. Procesul a fost intentat de Michelle Elsey, în vârstă de 28 de ani, împotriva doctorului Daniel Laury, de la Providence Medical Center Medford, din Medford, Oregon. Inițial, ea a cerut daune morale în valoare de 1 milion de dolari, cu toate acestea jurații au decis că ea va primi 10.500 dolari pentru cheltuielile medicale și 100.000 dolari, drept recompensă pentru durerea fizică și suferința psihologică. Avocatul doctorului, Thomas Armosino Junior nu a discutat cu presa, la fel nici Laury, scrie Mail Tribune.

Daniel Laury a folosit în timpul operației din 2007 un dispozitiv robotic da Vinci, care s-a defectat în timpul intervenției chirurgicale, iar camerele de supraveghere au surprins cele întâmplate. Femeia a depistat corpurile străine abia după trei ani de la intervenție, după ce a făcut o scanare computerizată. Ea nici măcar nu știa că echipamentul chirurgical robotic se defectase, deși avea dureri mari după intervenție.

Michelle Elsey suferea de dureri pelviene, iar în 2007 a acceptat ca doctorii să-i extirpeze ovarul drept, trompele uterine și apendicele, dar organele au fost considerate funcționale în urma intervenției.

 

Articole relaționate:

Ignorată de medici timp de 12 ore. O femeie oarbă a murit la spital pentru că nu i-a fost acordat la timp ajutor medical 

S-a plâns doctorilor de dureri de cap. A murit după ce 13 medici nu au reușit să îi pună un diagnostic corect 

O tânără de 15 ani din Marea Britanie a murit la spital din vina medicilor, care nu i-au făcut un șir de investigații simple