Autor: Sorina Bujarov

De astăzi și până pe 31 martie, moldovenii, care trebuie să se asigure individual, pot procura polița medicală la un preț redus. Reprezentanții Companiei informează că asigurările medicale pot fi procurate cu o reducere de 50 și chiar 75 la sută, de la toate oficiile Poşta Moldovei şi agenţiile teritoriale ale CNAM.

Fondatorii de întreprinderi individuale, arendaşii, arendatorii și profesioniştii liberi își pot cumpăra polița medicală cu o reducere de 50 la sută. Aceasta înseamnă că ei vor achita doar 2.028 lei, în loc de 4.056 de lei.

Compania face cea mai mare reducere fermierilor sau proprietarii de terenuri agricole. Aceștia își pot cumpăra asigurarea medicală achitând doar 25 la sută din costul ei total, adică 1.014 lei, dacă vor procura polița până la sfârșitul lunii martie. 

 În acelaşi timp, cetăţenii Republicii Moldova, care sunt plecaţi peste hotarele ţării pentru mai mult de 183 de zile, sunt scutiţi de procurarea poliţei medicale, dar îşi se pot asigura medial achitând prima medicală pentru perioada rămasă a anului 2014.

Reprezentanții Companiei susțin că în ultimii ani, numărul preparatelor incluse în lista medicamentelor compensate a crescut, iar din acest an, de medicamente compensate vor putea beneficia și bolnavii cu boli cronice, diabeticii, cei care suferă de boala Parkinson, precum şi cei cu epidermoliza buloasă şi mucoviscidoza.

Amintim că în acest an, polița medicală s-a scumpit cu peste 700 de lei.

 

Articole relaționate:

Vom plăti mai mult pentru poliță, iar majoritatea banilor adunați la CNAM vor merge către spitale și medicina de familie 

CNAM-ul explică de ce se majorează prețul poliței de asigurare medicală. Fondul va acoperi și cheltuielile pentru operațiile de transplant și Programele de Naționale de tratament a TBC, HIV/SIDA

Tarife noi în Catalogul unic de servicii medicale. Radioterapia, făcută cu aparataj de la privați, va costa mii de lei