Autor: Irina Papuc

Centrul Național de Sănătate Publică are un nou director. Acesta este Mihai Pâslă, fostul director al Centrului Republican Medicina Calamităților. Proaspătul numit în funcție și-a rezervat însă dreptul să nu discute cu presa în primele 100 de zile.

Astfel, Centrul Național de Sănătate Publică nu a rămas mult timp fără un director. Ministrul Sănătății a semnat un ordin de numire a lui Mihai Pâslă pentru funcția rămasă vacantă. Acesta este fost director la Centrul Republican Medicina Calamităților.

Noul director ne-a spus că se află în noua funcție deja de o lună, însă mai multe  evitat să ne comunice. Pâslă a adăugat că l-a preîntâmpinat și pe ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, despre decizia sa de a nu vorbi cu presa. „În primele 100 de zile nu dau interviuri pentru jurnaliști. O lună a trecut au mai rămas două”, ne-a spus el.

Schimbările se țin lanț în ultimele luni la CNSP. Din funcția de vicedirector a plecat Iurie Pânzaru. Acesta conduce acum un departament în cadrul instituției, iar fostul director, Ion Băhnărel a obținut funcția de prim-vicedirector. Ion Șalaru, și el vicedirector, mai este în funcție, dar spune că situația este incertă. Valeriu Pantea și Stela Gheorghiță și-au păstrat și ei funcțiile.

Ion Băhnărel și-a depus cerea de demisie la sfârșitul anului trecut. Decizia de a numi un nou director este luată acum de către ministrul Sănătății care are această împuternicire. Noua Strategie de Sănătate Publică 2014 – 2020 prevede că la cârma instituțiilor de sănătate publică vor veni numai persoanele care vor trece printr-un concurs riguros.

 

Articole relaționate:

Ion Băhnărel nu mai este director al Centrului Național de Sănătate Publică. Ministrul Sănătății va numi în această funcție o altă persoană 

Gata cu funcțiile politice. Directorii centrelor de sănătate publică vor fi aleși prin concurs 

Sănătatea publică, pe umerii nimănui. Specialiștii din cadrul acestui serviciu devin mai puțini pe an ce trece