Redactor: Irina Papuc

Țigările conțin nu mai puțin de 4.000 de chimicale, pe care fumătorii le inhalează zilnic. Cu toate acestea, produsele din tutun continuă să fie solicitate. Se pare că puțini conștientizează cât de periculoase sunt acestea. Înainte de a aprinde următoarea țigară este bine să știți că acestea conțin, printre altele, amoniac, cu ajutorul căruia scoatem lacul de pe unghii, arsenic, cu care sunt otrăviți șobolanii și chiar formaldehidă, folosită la conservarea cadavrelor și multe altele.

Arsenicul, care se foloseşte pentru a otrăvi şobolanii, sau acetona, care îndepărtează vopseaua de pe unghii, se găsesc în ţigări. De asemenea, amoniacul, folosit la curăţarea toaletei, butanul (combustibil uşor), hexamina (întrebuinţată la aprinderea grătarului), monoxidul de carbon, acidul acetic (oţetul), cadmiul (folosit pentru producerea bateriilor) se află şi ele în ţigări.

De asemenea, în țigări găsim cianura, un insecticid interzis, numit DDT. Acestea conțin, de asemenea, plumb, care este toxic în doze mari, și poloniu - un element radioactiv cauzator de cancer.

  Fumul de țigară îmbibat în mobilă, pereți și țesături provoacă modificări ale ADN-ului uman

Ţigările conţin şi formaldehidă, care este folosită la conservarea cadavrelor animalelor, hidrazină (combustibil pentru rachete) şi acidul stearic, ce se găseşte în lumânări.

„O problemă majoră a ţigărilor este că ele conţin sute de alte ingrediente, nu numai cele naturale din planta de tutun. Ceea ce complică acest lucru şi mai mult este faptul că respectivele chimicale, atunci când ard, formează alte chimicale care au şi ele efecte nocive asupra sănătăţi”, a declarat doctorul Luz Claudio, citat de Daily Mail.

American Lung Association spune că cel puțin 69 de produse chimice găsite în fumul de țigară provocă cancer, iar restul sunt otrăvitoare.

 

  Articole relaționate:

FOTOREPORTAJ: Încep să fumeze din curiozitate sau de plictiseală. Elevii liceelor din capitală povestesc depre experiența de fumător și despre ce i-ar ajuta să renunțe la acest viciu

Fiecare al doilea fumător recunoaște că dorința lui de a fuma în locuri interzise nu este foarte importantă