Redactor: Virginia Dumitraș

O femeie de 42 de ani din judeţul Galaţi trebuia să fie operată de fibrom uterin, la spitalul din Tecuci.  Medicii i-au secţionat însă vezica, şi ureterele.

Margareta Manea a fost operată de fibrom uterin pe 28 aprilie. Ce i s-a întâmplat în timpul operației a aflat abia în zilele următoare. Bărbatul femeii spune că după operaţie, medicul Camelia Secară, care a operat-o, a spus că intervenția a decurs bine, dar că este o problemă, deoarece urina nu mai iese normal. „Au spus că o să îi facă spălături, dar abia mai târziu au spus că trebuie să o bage în cea de-a doua operaţie”, a declarat Sorin Manea, soţul Margaretei Manea.

După două operații pe care le-a suportat la spitalul din Tecuci, pacienta a fost transferată la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, unde a fost operată a treia oară. La Galați problema a fost soluționată parțial „în limita de dotare a spitalului“, spun medicii.

Ulterior, femeia a fost adusă la Bucureşti, la Spitalul Militar, unde medicii au reușit să găsească soluții pentru recuperarea femeii. „Abia după această operaţie (n.r. - operaţia de la Spitalul de Urgenţă Galaţi) am aflat că soţia mea avea vezica şi ureterele tăiate. Medicul care a operat-o aici mi-a spus că i s-a făcut implant de uretere şi că i-a fost cusută vezica, dar că era doar o soluţie provizorie, motiv pentru care pe 6 mai am plecat cu soţia mea la Bucureşti”, a declarat soțul Margaretei citat de Mediafax.

█ Tânăra operată de patru ori după o greşeală medicală îşi revine treptat. Medicul care ar fi traumatizat-o rămâne încă nepedepsit 

Bărbatul, din localitatea gălăţeană Barcea, a depus plângeri atât la conducerea Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci, cât şi la Comisia de malpraxis din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi. În urma plângerii depuse de familia Margaretei Manea, conducerea spitalului din Tecuci a declanşat o anchetă internă, iar familia femeii vrea o anchetă penală şi va sesiza şi Colegiul Medicilor.

"S-a înregistrat o plângere în care pacienta acuză că suita de intervenţii chirurgicale se datorează incompetenţei medicului de la Tecuci. Comisia se va întruni, va fi numit un expert, va fi întocmit un raport, iar în termen de 90 de zile Comisia de malpraxis va putea trage concluzii", a afirmat Valentin Boldea, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi. 

 

 Articole relaționate:

 Patru medici de la Centrul Mamei şi Copilului, acuzaţi de malpraxis. Un copil a rămas mutilat pe viață din cauza că nu a fost resuscitat la tim

A născut un copil mort la doar 35 de săptămâni de sarcină. O femeie din Telenești acuză medici de la Orhei că i-au lăsat bebelușul să moară 

Diana Berari, mămica care acuză medicii de la MedPark de malpraxis: „Nu mai cred în nimeni. Mihai Ciocanu mi-a promis de mai multe ori că va face o anchetă. Ei caută să iasă basma curată”