Redactor: Viorica Obreja

Sexul ocazional ar putea fi de fapt bun pentru oameni, arată un nou studiu publicat în revista de Psihologie Socială și Știința Personalității.

Pentru a efectua acest studiu, cercetătorii de la Universitățile Cornell și de la cea din New York au intervievat 371 de studenți. În răspunsurile lor, 42 la sută au recunoscut că ar face sex în afara relației.

Studiul arată că studenții socio-sexuali - cei care au relații ocazionale - au raportat o stare mai bună. Cercetătorii au descoperit că aceste persoane sunt mai puțin stresate și mai prospere. Toate aceste lucruri sunt chiar mai interesante, având în vedere că același cercetător, Zhana Vrangalova, doctorand la Cornell, a scris în urmă cu doar câteva luni că sexul ocazional deprimă, scrie Huffington Post.

█ Activitatea sexuală slăbește aproape la fel de mult ca și exercițiile fizice

Deci, care este diferența? Se pare că diferența depinde de motivația sexului ocazional. Motivațiile au fost împărțite între motive de „dreapta“, ca autonome, ori cele „greșite“ neautonome. Autonome au fost pentru motive precum distracție și bucurie, sau cele ce presupun „explorarea studierea sexualității“.  Neautonome au fost motivele pentru răzbunare, să se simtă mai bine, pentru a evita sentimente neplăcute sau „a fi într-un fel păcălit sau forțat sau prea în stare de ebrietate pentru a lua o decizie responsabilă“.

„Am constatat că dacă tinerii s-au cuplat sau nu cu alte persoane pe parcursul anului nu a avut vreo legătură cu bunăstarea lor“, a scris anterior Vrangalova. „Cu toate acestea, indiferent dacă au făcut-o din motive neautonome“ motivația a fost autonomă și nu a avut legătură cu bunăstarea lor.

Deci, dacă un elev a făcut sex ocazional din motive greșite predefinite, înseamnă că a făcut-o din cauza stresului și anxietății. Dacă cineva a făcut sex ocazional pentru distracție, amuzament sau pentru a-și explora sexualitatea, conform datelor studiului, aceasta le-ar putea face doar bine, a menționat în concluzie cercetătoarea.

 

█ Articole relaționate:

Sexul după 60 de ani este sănătos. Dacă se practică regulat, acesta vă poate proteja de cancer de prostată, atac de cord și de hipertensiune 

Sexul după infarct miocardic. Femeile își doresc mai multă informație