Redactor: Sorina Bujarov

Sexul după 60 de ani este sănătos. Specialiștii afirmă că nu există studii care să demonstreze că acesta poate provoca atac de cord sau accident vascular cerebral, așa cum cred majoritatea. Ba din contra, numeroase studii au ajuns la concluzia că în cazul persoanelor în vârstă sexul stabilizează tensiunea arterială. Recent, o cercetare a demonstrat că persoanele în vârstă care fac sex regulat au tensiunea arterială diastolică mai mică.

Un alt studiu, realizat de către cercetătorii britanici a constatat că persoanele în vârstă care fac sex de cel puțin două ori pe săptămână au un risc mai mic de a suferi un atac de cord, în comparație cu cei care fac sex doar o dată sau de două ori pe lună, informează foxnews.com. Specialiștii spun că sexul regulat ajută persoanele să-și mențină greutatea și nivelul de colesterol sub control. Datele arată că 30 de minute de sex ard 85 de calorii, iar în cazul în care acesta este practicat regulat, nivelul de colesterol bun din sânge poate crește cu 10 la sută.

Pe bărbați, spre exemplu, sexul regulat îi poate proteja de cancerul de prostată. Un studiu publicat în revista de specialitate „Journal of the American Medical Association” arată că bărbații care ejaculează de mai mult de 21 de ori pe lună au un risc mai redus de a dezvolta cancer de prostată, în comparație cu cei care ejaculează doar de patru ori pe lună.

Cercetătorii cred că activitatea sexuală curăță prostata, creând un mediu nefavorabil pentru agenții care provoacă această maladie, dar și pentru bacteriile care cauzează infecții sau inflamații. Oamenii de știință încă mai studiază în ce mod sexul protejează bărbații de cancerul de prostată.

Potrivit statisticilor, în mare parte, cele mai multe persoane în vârstă care practică sexul sunt acelea care au o relație de lungă durată cu partenerul lor de viață. În pofida schimbărilor apărute, nimic nu trebuie să vă motiveze să excludeți sexul din viața dumneavoastră, deoarece acesta este sănătos pentru orice vârstă. 

 

Articole relaționate:

Sexul după infarct miocardic. Femeile își doresc mai multă informație 

Femeile după 39 de ani pot rămâne însărcinate la fel de ușor ca cele de 27 

Misterele de sănătate ale femeilor. Răspunsuri la cele mai obișnuite întrebări