Redactor: Sorina David

O adolescentă din Marea Britanie a făcut patru avorturi, înainte de a împlini vârsta de 16 ani. Ultimul avort suportat l-a efectuat anul trecut. Deși este încă minoră, tânăra a putut singură să decidă dacă renunță sau nu la copil, după ce Curtea Supremă de Justiție a decis că ea are dreptul și este capabilă să-și hotărască singură soarta și poate decide de sinestătător să păstreze sau nu copilul.

Potrivit Daily Mail, adolescenta locuiește împreună cu familia, care a și descoperit sarcina. Bunica fetei a observat că acesteea îi crește burta și a decis să o ducă la medic. Fata a refuzat inițial să meargă la doctor, spunând că burta îi crește din cauză că a adăugat în greutate. Cu toate acestea, părinții au dus-o pe fată la un ginecolog care a și confirmat sarcina.

Potrivit medicului, adolescenta care nu avea nici măcar vârsta de 16 ani era în a 21-a săptămână de sarcină. După ce a aflat, tânăra a spus că nu-și dorește copilul, așa că a făcut întrerupere de sarcină. Specialiștii spun că aceasta se numără printre cele 200 de tinere din Regatul Unit al Marii Britanii care au făcut în mod repetat avorturi, înainte de a împlini 16 ani. Numărul acestora este în creștere, susțin specialiștii englezi. Dacă în 2011 numărul fetelor care au suportat mai mult de două avorturi înainte de a împlini vârsta de 16 ani era de 84 de tinere, doi ani mai târziu, această cifră a ajuns la aproape 200.

 Jumătate din datele despre copiii avortați, depistați cu sindromul Down, lipsesc din sistemul de sănătate 

Specialiștii se arată îngrijorați de aceste date, deoarece, spun ei, adolescenții nu cunosc sau nu doresc să utilizeze metode de contracepție. Potrivit statisticilor, în 2013 în Anglia peste 2.530 de fete au avut cel puțin un avort înainte de vârsta de 16 ani. Dintre acestea, 68 au pierdut orice șansă de a mai avea copii, iar fiecare a cincea dintre aceste 68 era la al treilea avort făcut.

„Majoritatea adolescenților sunt învățați că au dreptul la orice, chiar și la sex înainte de vârsta de 16 ani. Sunt obișnuiți să facă sex fără să se gândească la consecințe. Cred că sunt liberi să aleagă să ia viața unui copil nenăscut sau nu, pentru că acesta le strică planurile lor de viitor”, a afirmat Norman Wells, de la serviciul Educația Familială.

În total, anul trecut în Marea Britanie au făcut avort 185.331 de femei de toate vârstele, dintre care 50 au făcut nouă sau mai multe avorturi. 

 

█ Articole relaționate:

În ultimii ani tot mai mulți copii vin pe lume cu defecte ale diafragmei și esofagului. De vină ar fi neglijența mamelor față de propria sănătate 

Cum știința modifică pentru totdeauna modul „clasic” de a concepe un copil 

Când e prea târziu pentru a concepe un copil? Cercetătorii „răstoarnă” toate teoriile de până acum