Autor: Sorina David

Alertă falsă. Japonezii sosiți astăzi în Republica Moldova și care erau suspectați că ar avea Ebola nu au cotractat virusul, informează Centrul Național de Sănătate Publică. Momentan, unul dintre suspecți este internat în Spitalul de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”, însă urmează să fie externat în cel mai scurt timp.  

Directorul CNSP, Mihai Pâslă a declarat pentru Sănătate INFO că persoanele în cauză au simptome care corespund și altor maladii decât Ebola. După mai multe investigații, specialiștii în sănătate publică nu au confirmat maladia. Totuși, testele necesare pentru a depista Ebola nu au fost efectuate, pentru că la noi în țară nu pot fi făcute examene de laborator pentru a depista virusul. 

„Simptomele pe care le au aceste persoane sunt prea puține, pentru a fi suspectate de Ebola. Noi însă am luat toate măsurile necesare pentru a ne asigura. Ulterior s-a constatat că persoanele au fost doar în Africa de Sud, acolo unde încă nu a fost confirmat niciun caz de Ebola. Reiese că persoanele date nu au intrat în contact cu vreun bolnav, iar această maladie nu se ia din aer”, a declarat pentru Sănătate INFO, Mihai Pîslă.

█  Alertă. Doi suspecți de Ebola la Aeroportul din Chișinău 

Pentru siguranță, autoritățile de la Chișinău au solicitat specialiștilor din Japonia să trimită rezultatele testelor la Ebola pe care le-au făcut persoanele date, înainte de a ajunge în Moldova. Rezultatele sunt negative.

„Aceste persoane ne-au spus că ei au făcut în țara lor testele pentru Ebola, însă nu au reușit să afle rezultatele. După ce am făcut o solicitare, medicii din Japonia ne-au răspuns că persoanele acestea nu au Ebola. Mai mult, în țara lor nu a fost confirmat niciun caz de Ebola”, a mai adăugat Pîslă.

Amintim că azi dimineață Poliția de Frontieră a anunțat că doi japonezi suspecți că ar fi contractat virusul Ebola au sosit pe Aeroportul din Chișinău. 

 

█  Articole relaționate: 

Medicamente experimentale ar putea fi folosite în tratarea virusului Ebola. În timp numărul decedaților trece de 900 

Alertă falsă! Medicii români infirmă posibilitatea unei infecții cu Ebola pe teritoriul țării 

Pentru prima dată, Ebola a fost învinsă. Astăzi va fi externat primul pacient care a fost tratat de Ebola