Redactor: Irina Papuc

Această fotografie cu o femeie care se târâie pe holul unui spital, cerând în agonie analgezice de la asistentele medicale, a șocat lumea întreagă. La scurt timp ea a murit, iar rudele au anunțat că se vor lupta până spitalul va plăti pentru inacțiunile sale.

După un an de la moartea Margaretei Lamberty un raport independent a confirmat faptul că plângerile familiei au fost justificate, iar spitalul a fost obligat să-și ceară scuze. Ancheta a demonstrat că Lamberty fost într-adevăr evitată de medici, care au fost „prea ocupați” să o trateze. Ancheta a constatat că femeia a murit ca urmare a unui cheag de sânge din intestin, care putea fi tratat, ceea ce nu s-a întâmplat din cauza unui „management substandard”, scrie Daily Mail.

Margaret Lamberty a ajuns la spital cu dureri de stomac la data de 27 aprilie, anul trecut. Ea a fost lăsată timp de două ore cu dureri insuportabile, iar ulterior i s-au administrat analgezice. Personalul de la spital nu a verificat dacă medicamentul a fost eficient, în ciuda rugăminților ei pentru o re-examinare. După ce Lamberty a stat în spital nouă ore, fiica cea mare ei, Laura a sunat la Urgență, deoarece mama ei țipa de durere. Ea spune că a așteptat 30 minute, dar nimeni nu a venit să o ajute, așa că a trebuit să meargă la recepție pentru a cere mai multe analgezice. Personalul i-a spus că nu poate să-i dea altceva decât paracetamol. În disperare, mama ei s-a târât în genunchi pe coridor, cerșind analgezice pentru ameliorarea durerii.

Familia doamnei Lamberty a declarat personalului medical că femeia mai avuse cheaguri de sânge, dar medicii au refuzat să realizeze o scanare care să detecteze problema. Când au făcut-o, era prea târziu. În schimb, medicii s-au apărat și au spus că familia minte. Cazul a fost trimis spre examinare Consiliului General Medical. Moartea Margaretei Lamberty a fost cel mai recent scandal în acest spital, după ce în urmă cu doar trei ani instituția a plătit despăgubiri în valoare de 400 mii de lire sterline.

 

█ Citește la aceeași temă:

Aceasta este ultima fotografie a unei femei care a murit la scurt timp în spital, după ce s-a târât în genunchi, în agonie, cerând analgezice de la asistentele medicale 

O femeie de 64 de ani a murit la scurt timp după ce un dentist i-a sustras 20 de dinți într-o singură ședință

Tânăra operată de patru ori după o greşeală medicală îşi revine treptat. Medicul care ar fi traumatizat-o rămâne încă nepedepsit