Autor: Viorica Obreja

Ieri, liderii celor trei partide - PL, PD și PLDM au parafat acordul de constituire a unei noi alianțe. Aceasta înseamnă inclusiv partajarea instituțiilor statului, inclusiv a ministerelor. Astfel, se pare că în urma negocierilor PLDM, partidul căruia i-a revenit Ministerul Sănătății în ultimii șase ani de guvernare, l-a cedat Partidului Democrat din Moldova. Cel puțin acestea sunt informațiile preliminare, la care face referire portalul de știri Deschide.md. Sursa nu specifică cum a intrat în posesia acestor informații, însă precizează că partidele mai pot negocia partajarea ministerelor, adică să facă schimburi bilateral.

Cei care au participat la negocieri refuză să dea nume în privința viitorului ministru. Oricum, deja se vehiculează două candidaturi - cea a directorului Institutului Mamei și Copilului, Ștefan Gațcan, și cea a deputatului PD, Valentina Stratan. Gațcan nu a răspuns la apelurile noastre, iar Valentina Stratan ne-a spus că se află într-o vizită în Estonia, dar nu a precizat dacă au avut loc discuții despre înaintarea ei la funcția de ministru al Sănătății.

Președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a declarat pentru Sănătate INFO că există mai multe candidaturi, toți sunt membri de partid, și că numele acestora se va afla mâine, după ce va fi făcut public și numele viitorului premier. „Nu ne putem juca cu așa ceva. Nu vă dau nume, dar sunt mai multe persoane competente. Vom avea discuții la biroul partidului și vom decide. Veți afla mîine, când va fi făcut public și numele candidatului pentru funcția de premier”, a spus Diacov.

Acum, ministru al Sănătății este Mircea Buga, acesta fiind înaintat în această funcție de către PLDM. Guvernul Gaburici a demisionat după trei luni de la învestire. 

 

  Articole relaționate:

Avem un alt ministru la Sănătate. Guvernul Gaburici a fost învestit de Parlament 

Actualul ministru al Sănătății și-a păstrat locul la CNAM. Premierul Chiril Gaburici a numit un director interimar

Cine „va sta pe sacul cu banii” din medicină. Vom avea director general sau interimar la CNAM?