Autor: Sorina Bujarov

Domeniul medical este unul foarte profitabil, astfel că în ultima perioadă tot mai mulți moldoveni se avântă să facă business din asta. Recent poliția de patrulare a capturat un lot de sute de mii de pastile care urmau să fie comercializate ilegal pe teritoriul țării.

Potriviti Inspectoratului General de Poliție, lotul de medicamente a fost găsit în mașina unui taximetrist din nordul țării. În autoturism au fost depistate mii de cutii de steroizi, aproximativ 180 de mii de pastile. Bărbatul care transporta medicamentele, în vârstă de 29 de ani, spune că preparatele nu ar fi ale lui, ci a unor tineri din Edineț. Aceștia l-ar fi rugat să transporte coletul cu medicamente din Edineț către Briceni. Acest fapt însă nu a fost confirmat încă de nimeni, astfel că poliția încă investighează cazul pentru a afla toate circumstanțele. Între timp, poliția a confiscat lotul de medicamente.

  Vieți puse în pericol de farmaciile din Moldova. Ce nereguli admit acestea 


Din păcate, comercializarea ilegală cu medicamente este un business care înflorește tot mai mult în Republica Moldova. Amintim că recent un moldovean a ajuns în stare gravă la spital, după ce a cumpărat și consumat pastile vândute pe internet – preparate care nu au nici un certificat care să confirme inofensivitatea lor.

În ultima perioadă și medicii admit încălcări grave, care ar putea curma vieți. Doar în ultimele luni Agenția pentru Protecția Consumatorului a depistat mai multe clinici stomatologice unde medicii utilizau medicamente fără acte de proveniență și fără certificate care să confirme calitatea medicamentelor utilizate în tratamentul pacienților. 

 

█ Articole relaționate:

Moldovenii cumpără medicamente ca la piață. Doctorii eliberează rețete nevalide, iar farmaciștii închid ochii la aceste ilegalități 

Scandal cu învinuiri de malpraxis. Medicii au făcut operații de înlocuiri de șold cu implanturi meșterite din bucăți de la diferite dispozitive 

CAMPANIE// Un spital, implicat într-un proces de malpraxis, după ce din instituție au fost furate medicamente esențiale