Autor: Irina Papuc

Ex-directorul CNAM și fostul ministru al Sănătății Mircea Buga urmează să fie audiat de către CNA. Declarația aparține procurorului care instrumentează dosarul Filat, Adriana Bețișor. Aceasta a declarat în cadrul unei conferințe de presă că toate persoanele care apar în autodenunțul lui Shor vor fi supuse audierii, în funcție de gradul de implicare al acestora.

Potrivit procurorilor care instrumentează cazul Filat toate persoanele care au fost pomenite de către Ilan Shor în autodenunțul său urmează să fie supuse audierii. „N-o să vă dau lista persoanelor și data când urmează să fie audiate. Toate persoanele, numele cărora apare în autodenunțul lui Shor vor fi supuse audierii în funcție de implicarea acestora”, a spus Bețișor, precizând că o parte din ei au fost deja audiați, printre care ex-premierul Iurie Leancă. „N-o să ne treacă niciun cuvânt pe sub mână, nimeni și nimic nu va fi trecut cu vederea”, a adăugat procurorul.

În cadrul aceleași conferințe, procurorii au spus că au verificat informațiile date de Shor și că o mare parte din ele s-au confirmat deja. În cadrul acestui dosar, procurii sunt asistați de un procuror DNA din România, Mariana Alexandru, responsabilă de combaterea infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie. Aceasta a instrumentat dosare de corupţie, precum cele ale politicienilor români Cătălin Voicu, Monica Ridzi sau Adrian Năstase.

Amintim că numele lui Mircea Buga apare în autodenunțul lui Ilan Shor. Dacă e să credem acestuia, Buga ar fi direcționat mijloacele financiare către Unibank, după ce instituția fianciară se confrunta cu lipsa lichidităților. Mircea Buga a scris anterior pe o rețea de socializare că nu a admis niciodată presiuni asupra persoanei lui, însă n-a răspuns la mai multe întrebări, dacă s-a întâlnit într-adevăr cu Shor și dacă da, atunci de ce.

 

█ Articole relaționate:

Mircea Buga nu dă răspunsuri în privinţa implicaţiei sale în furtul miliardului. Doar se justifică 

ANALIZĂ// Cum ar fi contribuit Mircea Buga cu banii CNAM la schema miliardului furat

Mircea Buga, implicat în furtul miliardului de la Banca de Economii, Unibank și Banca Socială. Declarațiile lui Ilan Shor