Un profesor de la Universitatea de Medicină din Iași a scăpat de închisoare, după ar fi încercat să abuzeze sexual o studentă. Acesta i-a spus că nu o va promova la disciplina lui dacă nu se va culca cu el și a prevenit-o că o omoară dacă spune cuiva.

Judecătorii Tribunalului Iaşi au finalizat judecata dosarului în care conferenţiarul Dumitru Păduraru, fost cadru didactic la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Iaşi, a fost acuzat că a cerut unei studente să se culce cu el, scrie Adevărul România.

Profesorul a fost trimis în judecată pentru luare de mită, tentativă la viol şi şantaj, infracţiuni pentru care, de regulă, instanţele pronunţă condamnări cu executare. Pentru luare de mită Păduraru a fost achitat, tentativa de viol a fost schimbată în folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, fiind condamnat pentru această infracţiune la un an de închisoare.  Pentru şantaj, conferenţiarul a primit doi ani de închisoare. Contopind pedepsele, judecătorii au stabilit o pedeapsă finală de doi ani şi patru luni cu suspendare. Păduraru a fost, de asemenea, obligat să plătească daune morale de 25.000 de lei studentei şi să facă muncă în folosul comunităţii.

Păduraru a fost trimis în judecată la începutul acestui an, după ce a încercat să abuzeze sexual pe una din studentele sale - o tânără de 19 ani, din judeţul Vaslui. După susţinerea probei de la Anatomie, materie la care preda Păduraru, studenta, la solicitarea conferenţiarului, a mers în biroul acestuia, acolo unde Păduraru ar fi “încercat să-i pipăie sânii, să-i mângâie părul şi să îi atingă buzele, solicitându-i să-l muşte de deget”, au precizat procurorii. 

Pădurare i-ar fi solicitat tinerei să facă sex cu el spunându-i că nu va putea promova la disciplina sa dacă nu se va conforma. După acea întâlnire studenta a mers la DNA, unde a fost sfătuită să îl înregistreze pe profesor. Aceasta a făcut trei înregistrări, în urma a trei întâlniri în care acesta o întrebase ce culoare are lenjeria ei și i-a solicitat să întrețină relații intime. La ultima întâlnire acesta i-a spus: “te aştept în semestrul II şi în fiecare săptămână, aranjată, frumuşică, cum eşti (…) Săptămânal, în semestrul II te aştept.”  Profesorul ar fi ameninţat-o cu moartea pe studentă, potrivit DNA: ” Sunt în stare să te omor, dar nu te omor eu, te omoară altcineva”, ar fi spus profesorul atunci. 

 

 Articole relaționate:

Medicul de la Internatul Psihoneurologic din Bălți, bănuit că a violat mai multe paciente ar fi fost scos de sub acuzare 

Student la medicină din Republica M