Autor: Irina Papuc

Institutul Mamei și Copilului are un alt director, ce-i drept interimar deocamdată. Este vorba despre Marin Rotaru, fostul șef al Departamentului de Obstetrică și Ginecologie. Ștefan Gațcan încă nu a revenit la serviciu.

Marin Rotaru a fost prezentat colectivului ieri, de către viceministrul Sănătății Valentina Rotaru. Acesta urmează să preia responsabilitățile directorului general. Rotaru spune că decizia Minsiterului este una bună, întrucât instituția ar fi delăsată și lucrurile încep să meargă și mai prost.

„Eu cred că au făcut bine. Când va reveni domnul Gațcan vor decide ce fac mai departe. Eu am fost numit temporar și pentru că am deținut funcția de director interimar câteva luni până la venirea lui Ștefan Gațcan. Cred că o să mă descurc”, a spus scurt Rotaru. Directorul susține că este apolitic și că decizia fondatorului nu a fost luată pe criterii politice.

La rândul său, Ștefan Gațcan a declarat pentru Sănătate INFO că se află în spital că nu știe nimic despre numirea unui director interimar, nici dacă a fost sau nu demis. 

Viceministrul Sănătății Valentina Rotaru nu ne-a răspuns la telefon pentru a explica decizia fondatorului. Galina Sanduța, responsabil de comunicare la Ministerul Sănătății ne-a spus că Ștefan Gațcan nu a fost demis, iar noul director interimar urmează să-și exercite funcția până la revenirea lui Gațcan. Acesta o înlocuiește pe Natalia Cojușneanu, pe motiv că motiv că aceasta nu și-ar fi făcut bine treaba.

Amintim că între ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan și Ștefan Gațcan s-a iscat un conflict luna trecută, când ministra și-a făcut apariția în spital fără să-și anunțe vizita. Tot atunci a fost făcut un control financiar, iar ulterior Ministerul Sănătății a publicat o notă informativă prin care argumenta că Gațcan a gestionat prost banii instituției. La rândul său, fostul director a făcut și el publice niște rapoarte și a argumentat că au existat foarte multe probleme inclusiv din cauza lipsei de finanțare din partea fondatorului. Scandalul a culminat cu internarea lui Ștefan Gațcan în spital.

 

  Articole relaționate:

O comisie a Ministerului Sănătății verifică banii Institutului Mamei și Copilului. Ruxanda Glavan s-a dus în vizită pe neprins de veste

Ștefan Gațcan își caută dreptate la înalții oficiali ai țării - Aceste acțiuni reprezintă o răzbunare nemotivată din partea ministrului Sănătății