Autor: Parascovia Sula

Gripa face victime în continuare. Un bărbat în vârstă de 39 de ani, care a fost internat în Spitalul municipal Bălți, a murit pe 15 februarie în urma complicațiilor provocate de gripă. Potrivit specialiștilor de la Centrul de Sănătate Publică din Bălți, pacientul s-a adresat târziu la medici.

„Primele simptome de boală ale pacientului au apărut pe data de 11 februarie. S-a adresat la medici pe data 14 februarie și a fost internat la Spitalul Clinic Municipal, în secția reanimare. Atunci au fost recoltate probele pentru a verifica virusul gripal AH1N1, care a fost confirmat pe data de 15 februarie, când pacientul a decedat. Diagnoza clinică a decesului este pneumonie bilaterală și obezitate de gradul patru”, a declarat pentru Sănătate INFO, Veaceslav Chișlari, medic-șef adjunct al Centrului de Sănătate Publică din Bălți.

Specialiștii spun că bărbatul s-a adresat prea târziu după ajutor medical. Potrivit Ministerului Sănătății epidemia de infecții respiratorii acute continuă a doua săptămână consecutiv. În perioada 8-14 februarie au fost înregistrate 184 cazuri de gripă sezonieră clinică.  De la debutul sezonului epidemic 2015-2016 până pe februarie în Moldova au fost înregistrate în total 495 de cazuri de gripă.

 Articole relaționate:

Primele instituții din Moldova, închise din cauza virozelor și gripei

UPDATE // Atenție. Autoritățile confirmă două decese cauzate de gripă 

Harta deceselor în Republica Moldova. Cei mai mulți moldoveni mor în nordul țării, din cauza bolilor aparatului circulator și a tumorilor