Autor: Parascovia Rogate

Un Centru oncologic privat ar putea fi deschis în curând în Moldova. Inițiativa aparține investitorului turc Ismail Dernek, președinte al Healthcare Group, dar și vicepreședintele Bozlu Holding SA și a fost discutată în cadrul unei întrevederi cu Premierul Pavel Filip. Informația a fost făcută publică pe pagina web a Guvernului Moldovei. 

Ismail Dernek îşi doreşte să facă o investiţie pe termen lung în domeniul medical din Moldova. Mai exact, acesta își dorește să ofere servicii de diagnosticare şi tratament a maladiilor oncologice. De altfel, Dernek a specificat că în acest moment, mulți dintre pacienţii din Moldova merg în Turcia sau alte ţări ca să beneficieze de tratamente, iar asta generează costuri suplimentare. În acest mod, investitorul își propune să extindă serviciile de calitate medicale de calitate în țară. 

La rândul său, Pavel Filip a spus că Guvernul susține aplicarea acestei idei. În acest sens, Guvernul a dat aviz pozitiv la o serie de modificări legislative care ar permite instituțiilor private să presteze servicii medicale oncologice. Proiectul se află în Parlament și urmează să fie votat în lectură finală. „Avem nevoie de servicii calitative în oncologie, dar şi de mărirea numărului de instituţii care acordă asemenea servicii. Pacienţii trebuie să aibă acces la servicii medicale calitative”, a menţionat Pavel Filip, scrie pe pagina Guvernului

Vom preciza că Bozlu Holding S.A. activează pe piața medicală de mai bine de 25 de ani şi are companii în diverse țări, precum Statele Unite ale Americii, Turcia, Danemarca, Emiratele Arabe Unite, Egipt, Polonia şi România.

Deocamdată, nu este clar care va fi suma investiției, precum și prețurile serviciilor, pe care Centrul urmează să le presteze.

Mai precizăm, că pe vremea Ministrului Sănătății, Andreii Usatâi a fost promovată ideea stabilirii unui parteneriat public privat în cadrul Institutului Oncologic, însă ulterior desemnarea unui câștigător, care ar fi trebuit să investească în prestarea serviciilor, a fost stopată.

 

 Articole relaționate:

Maladiile oncologice ar putea fi tratate și în spitalele private. Proiectul de lege va fi discutat mâine la Guvern, a doua oară 

Guvernul a trecut cu vederea un document dubios, care favorizează companiile ce vor investi in parteneriatul public privat in radioterapie. Statul i-a deschis calea spre buzunarul său cu bani 

Eșecurile Parteneriatelor Publice Private în sănătate. Bolnavii de cancer rămân cu promisiuni neîndeplinite 

Tarife noi în Catalogul unic de servicii medicale. Radioterapia, făcută cu aparataj de la privați, va costa mii de lei