Redactor: Sorina Bujarov

Dacă nu sunteţi mulţumiţi de silueta dumneavoastră şi vreţi să adăugaţi câteva kilograme, trebuie să ştiţi că alimente precum dulciuri, minerale, vitamine, bere, vin, siropuri şi pastilele pentru stimularea poftei de mâncare sunt principalele ingrediente ce vă ajută să vă îngrăşaţi. Acestea însă, sunt recomandate doar persoanelor ce nu au probleme de sănătate. Un şir de metode care ajută la îngrăşare sunt prezentate şi de ele.ro. Aşa deci, ca să vă îngrăşaţi sănătos trebuie să ţineţi cont de următoarele indicaţii:

Consumaţi calorii multe, dar bune. Dacă vrei să vă îngrăşaţi, trebuie să măriţi  aportul caloric cu 500 de calorii pe zi, aşa deci, de la 2000 de calorii ce trebuie consumate în mod normal, treceţi la 2500 calorii pe zi.

Alimentele pe care le consumaţi pot avea calorii multe, dar trebuie să furnizeze organismului şi o cantitate mare de nutrienţi. Aşa deci, produsele de tip fast food sau mezelurile nu fac parte din categoria alimentelor ce trebuie consumate pentru a vă îngrăşa sănătos.

Măncaţi de 5 ori pe zi. Mâncaţi câte puţin, dar des. Pe lângă cele 3 mese principale,maitrebuie să aveţi şi minim 2 gustări consistente pe zi. La micul dejun, se recomandă consumul de carbohidraţi. Aceşti nutrienţi se conţin în cereale şi pâine integrală. La prânz şi la cină este bine să consumaţi alimente bogate în grăsimi, acestea se găsesc în peşte, carne sau produse lactate nedegresate. La gustări aţi putea consuma fructe, migdale, alune prăjite, nuci, fructe uscate etc.

Consumaţi sucuri de fructe şi shake-uri. Pentru a vă îngrăşa sănătos, puteţi consuma sucuri de fructe cât vă pofteşte inima. Puteţi consuma, de asemenea, shake-uri cu lapte şi fructe.

Măriţi-vă masa musculară. Sportul este binevenit şi el în dieta pentru îngrăşare. Deoarece dezvoltă musculatura şi, din cauza consumului de energie, creşte pofta de mâncare, kilogramele se pot depune uniform pe corp.

Dormiţi suficient. Este esenţial într-o dietă pentru îngrăşare. Pentru a vă ajuta muşchii să se refacă şi organismul să perceapă corect mesajul îngrăşării sănătoase, este bine să dormiţi măcar 7 ore pe noapte.

Beţi multă apă. Apa este eficientă nu doar în dieta pentru slăbit, dar şi pentru cea de îngrăşare. De aceea, specialiştii recomandă să beţi 2 litri de apă pe zi. 

 

Articole relaționate:

Semne prevestitoare că vă urmărește pericolul anorexiei 

Cele mai frecvente greșeli pe care le comiți atunci când ții dietă. Cum le poți evita 

Toxinele din ficat ar putea fi motivul oboselii sau chiar al depresiei. Scapă de ele cu ajutorul sucurilor naturale de vară