Redactor: Tatiana Povar

Un caz de malpraxis a ajuns de curând în instanță, în Franța. Un anesteziolog este suspectat că ar fi otrăvit șapte pacienți, dintre care doi au decedat, relatează BBC News.

Medicul în vârstă de 45 de ani se află sub supravegherea oamenilor legii din 6 martie, însă aceștia încă nu au decis arestul provizoriu.

Câteva dintre victime au participat la audiențele organizate pe acest caz. Suspectul neagă acuzațiile prin intermediul avocatului său, afirmând că probele împotriva lui sunt prea puține.

Anesteziologul este acuzat de otrăvirea intenționată a pacienților timp de 9 ani, începând cu 2008. Cazurile au fost înregistrate în două clinici: Franche-Comté și Saint-Vicente din Besançon, un oraș din estul Franței, iar medicul ar fi remunerat bine pentru munca sa în domeniu.

Potrivit anchetei, „dozele letale de potasium și anestetic” au fost administrate la șapte pacienți cu vârsta între 37 și 53 de ani. Toți bolnavii au suferit stop cardiac, a declarat judecătorul.

Un bărbat în vârstă de 53 de ani a decedat în 2008 în timpul unei intervenții chirurgicale de rinichi, iar o femeie de 51 de ani și-a pierdut viața în timpul unei operații efectuată în urma unei traume.

Aproximativ 40 de alte cazuri de otrăvire, care ar fi avut loc timp de 20 de ani, sunt de asemenea investigate. Mai sunt suspectate alte 20 de decese.

Agenția de Presă Franceză (AFP) a menționat că avocatul medicului suspect, Randall Schwerdorffer a reușit să obțină libertatea pentru clientul său în schimbul unei cauțiuni de 60 de mii de euro. Acesta însă este înlăturat de la practica medicală.

Procurorii insistă ca anesteziologul să fie arestat, subliniind gravitatea faptelor acestuia și argumentând necesitatea continuării investigațiilor ,,fără presiune”.

 

  Articole relaționate:

Două gemene născute prematur au decedat la Spitalul Nr.1 din Capitală. Nou-născuții ar fi avut septicemie 

Un medic din Bălți, declarat vinovat pentru malpraxis. Copilul a murit de septicemie la scurt timp după operație. Ce trebuie să știe doctorii

O luptă fără capăt - Un copil și-a pierdut auzul din cauza unor doze toxice de medicamente. Părinții acuză spitalul de malpraxis și spun că semnătura mamei a fost falsificată 

 Cruzimea prin care trec părinții din Moldova care-și pierd copiii. „Ușa la morgă era deschisă, am intrat și l-am văzut desfăcut…”