Redactor: Irina Papuc

Italia vrea să interzică copiilor nevaccinați să frecventeze școlile publice, iar modificările legale necesare ar urma să fie gata până la sfârșitul săptămânii viitoare, a anunțat ministrul Sănătății italian Beatrice Lorenzin.

Lorenzin a declarat că va prezenta Guvernului un plan care să fie aprobat și care să soluționeze problema scăderii drastice a ratelor de vaccinare, care a fost generată de „știrile false”, a declarat ea.

Cazurile de rujeolă au crescut de peste cinci ori în Italia în luna aprilie față de aceeași lună a anului trecut, potrivit datelor Institutului Național de Sănătate. Autoritățile din domeniul sănătății au emis avertismente repetate cu privire la creșterea numărului de boli infecțioase în țară, pe măsură ce o mișcare împotriva vaccinărilor a crescut, scrie The Independent.

Ministrul Educației, Valeria Fedeli, a declarat că a fost „uimită” de modul în care ministrul Sănătății impune legislația împotriva nevaccinării. „Vom lucra împreună pentru a crea o modalitate concretă de a face vaccinurile obligatorii fără a aduce atingere dreptului la educație”, a declarat Fideli la rândul său.

În 2012, o instanță din Rimini a acordat daune familiei unui băiat cu autism, care a afirmat că starea lui a fost cauzată de vaccin. Trei ani mai târziu, decizia a fost anulată în apel. Însă cazul a avut un impact enorm asupra modului în care sunt percepute vaccinurile și a scăzut drastic încrederea în privința siguranței acestora. 

 █  Articole relaționate:

Distribuitorii europeni de medicamente susțin că restricționarea exportului de vaccin este nejustificată 

Rujeola se răspândește în Europa. Italia și România, cele mai mari focare de infecție

Diferența dintre rujeolă, rubeolă și varicelă. Cum se manifestă fiecare