Redactor: Irina Miron

Organizația de Control și Standardizare a Medicamentelor din India ar fi aprobat în mod fraudulos o listă de medicamente periculoase în schimbul mitei, acționând astfel în beneficul companiei de medicamente și nicidecum pentru binele oamenilor, scrie agenția Reuters, citată de naturalnews.com.

Organizația de Control și Standardizare a Medicamentelor a fost prinsă complotând cu diverse companii farmaceutice în scopul aprobării rapide a unor medicamente, fără teste clinice. Parlamentul indian care a întocmit, în contextul unei anchete, un raport de 78 de pagini, confirmă faptul că Organizația nu doar a încălcat condițiile de aprobare a medicamentelor, ci a pus în pericol viața a milioane de pacienți indieni.

„Există suficiente dovezi care arată legătura dintre producătorii de medicamente, unii funcționari ai Organizației de Control și Standardizare și câțiva experți medicali”, este precizat în raport.

Un motiv de îngrijorare este că Organizația de Control și Standardizare a Medicamentelor nu supraveghează studiile clinice, care sunt de fapt,  pline de lacune. În loc să se asigure că toate medicamentele aprobate sunt testate în conformitate cu legea, Organizația a ales să permită astfel de crime împotriva umanității.

Acest scandal nu reprezintă o surpriză, mai ales dacă se ia în calcul faptul că Administrația pentru Alimente și Medicamente a făcut același lucru și în SUA. Singura diferență este că Parlamentul din India încearcă să găsească soluții pentru această problemă, în timp ce oficialii americani continuă să fie de partea Big Pharma și Administrației pentru Alimente și Medicamente.

În esență, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a făcut greșeli la fel ca și Organizația de Control și Standardizare (CDSCO) sau chiar și mai grave. Totuși, nu există o anchetă  privind afacerea cu medicamente în care ar fi implicat FDA-ul în SUA, dar și în India.

 

Articole relaționate:

Farmaciștii își fac venituri, contrar legii. Într-o singură zi am cumpărat șapte tipuri de medicamente, care pot fi eliberate doar cu prescripția medicului

În Marea Britanie companiile farmaceutice profită de o „portiță” legală pentru a crește prețul medicamentelor