Autor: Irina Papuc

UPDATE (14:09): Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari: „Remanierile care ar putea interveni nu sunt nominalizate (personalizate), totul va depinde de rezultatele evaluării activității funcționarilor, inclusiv a miniștrilor înaintați de PDM”. Acesta este răspunsul la solicitarea Sănătate INFO de a comenta posibila demitere a ministrei Stela Grigoraș, pe care al formulat-o ieri înainte de a publica articolul „Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș: Nu intenționez să plec nicăieri. Avem de muncit.

De câteva săptămâni în spațiul public se discută despre posibila sacrificare a ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș. Aceasta ar urma să fie înlocuită de o altă persoană până la sfârșitul acestui an. Nefiind membru de partid, Stela Grigoraș riscă să rămână în afara sistemului, cred mulți.

Discuțiile despre plecarea Stelei Grigoraș, dar și a altui membru din Cabinetul de Miniștri, au început acum câteva săptămâni și de atunci comunitatea medicală se întreabă, mai mult în șoaptă, ce urmează să se întâmple și cine va fi viitorul ministru, în cazul în care se va decide acest lucru.

Contactată de Sănătate INFO, Stela Grigoraș a spus că nu intenționează să plece nicăieri și că este de muncit. Totodată, ea spune că nu ar avea „vreo problemă cu schimbarea miniștrilor”.

„Nu intenționez să plec nicăieri. Avem de muncit. Mi-e interesant și mie ce veți scrie, atâta timp cât eu n-am decis nimic. Sunt zvonuri, iar eu zvonuri nu comentez”, a spus ea.

Întâmplător sau nu, la ședința de ieri a Guvernului, Stela Grigoraș a prezentat pentru aprobare cele mai importante proiecte rămase pe domeniul Sănătății – regulamentul de activitate al Agenției Naționale de Sănătate Publică și alocarea a unui milion de lei pentru MoldFarm, ca aceasta să poată funcționa. Cel despre care se vorbește că-i va lua locul Stelei Grigoraș, Mircea Buga, actualul consilier al premierului Pavel Filip, preferă și el să păstreze tăcerea. Acesta a refuzat să răspundă la întrebările noastre.

Stela Grigoraș a venit în funcția de ministru la sfârșitul lunii iulie, iar până acum a evitat să facă comentarii ample despre starea din cele două domenii și care sunt marile provocări pentru ea. Anterior, ea declarase pentru Sănătate INFO că nu-și dorește această funcție, căci pare să fie un act de autosacrificare, domeniile fiind ambele complexe și cu multe probleme. Ea a înlocuit-o pe Ruxanda Glavan, după ce aceasta a fost demisă în plină promovare a reformei spitalelor, fiind învinuită de propriul partid că a început reforma cu stângul. Grigoraș a rămas să conducă Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale fără să fie membru de partid. Deși declarat un punct forte, lipsa de apartenență politică ar putea să-și spună cuvântul asupra carierei Stelei Grigoraș.

 

 Articole relaționate:

Conflict de interese la conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

E oficial. Stela Grigoraș este noul ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

Ruxanda Glavan a fost demisă. Igor Dodon a semnat un decret de revocare din funcție a ministrei Sănătății