Redactor: Irina Miron

Șapte copii cu vârstele cuprinse între 6 și 16 ani din județul Suceava, România, au fost diagnosticați cu meningită virală, scrie presa românească. Minorii sunt internați în Secția de boli infecțioase din cadrul Spitalului Județean Suceava. Medicii spun că boala este provocată de enterovirusul Coxsackie B2, care a făcut ravagii vara trecută, atunci când au fost înregistrate 380 de cazuri.

Totuși, deocamdată, medicii nu se grăbesc să instituie epidemie. „Nu vorbim despre o epidemie de meningită. Astfel de cazuri sunt sporadice și apar în context sezonier. Este perioada propice dezvoltării infecțiilor cu enterovirus”, a spus Corina Stănescu, șeful Secției de boli infecțioase.

De obicei, virusul Coxsackie, care a provocat infecțiile, pătrunde în organism pe cale digestivă sau respiratorie. Deocamdată, nu există un vaccin pentru meningită. Din acest motiv, metodele de prevenție sunt generale și constau în evitarea aglomerațiilor, contactului cu persoanele bolnave și respectarea regulilor de igienă personală.

Meningita este o boală deosebit de gravă care afectează foița ce învelește creierul, iar dacă nu se intervine la timp, poate provoca decesul celui infectat.

 

Articole relaționate:

46 de țări au introdus vaccinul împotriva infecției cu rotavirus în Programele Naționale de Imunizare 

La Galați două persoane infectate cu bacteria care provoacă boala Lyme