Redactor: Irina Miron

Organizația Mondială a Sănătății și Ministerul Sănătății din Grecia au semnat un acord prin care urmează să implementeze un program suport pentru reforma în sănătate în următorii doi ani, anunță site-ul euro.who.int.

Scopul principal al proiectului este ca grecii să beneficieze de un sistem de sănătate mai bun datorită reformei. În rezultat, oamenii de aici vor fi asigurați cu asistență medicală de durată, echitabilă și mai ales, de calitate.

Grecia elaborează o strategie națională de sănătate care va constitui un model pentru viitoarea reformă. Această strategie va contura viziunea pentru sistemul grecesc de sănătate, bazat pe solidaritate, echitate și participare, conform noii politici europene pentru sănătate 2020.

Ministerul Sănătății din Grecia are susținerea OMS, Grupului european de lucru al Comisiei pentru Grecia și Ministerului Sănătății din Germania.  

 

Articole relaționate:

Grecia reintroduce testarea obligatorie pentru HIV

Organizația Mondială a Sănătății cere reguli mai stricte de comercializare a alimentelor pentru a reduce obezitatea în rândul copiilor