Autor: Sorina Bujarov

Noi intoxicații la Bălți. Azi dimineață o studentă a Colegiului pedagogic ”Ion Creangă” a chemat ambulanța acuzând dureri în burtă, vomă și amețeală. Medicii spun că este vorba de intoxicație, însă nu știu care este sursa infecției. Cazul este înregistrat la scurt timp după ce alți opt studenți de la Universitatea „Alecu Russo” au fost spitalizați săptămâna trecută tot cu intoxicații. Rezultatele preliminare ale analizelor de laborator arată că studenții nu s-ar fi intoxicat la cantina universității. ”Rezultatele finale încă nu sunt gata, însă probele colectate din cantină și de la lucrătorii acesteia sunt negative. Adică cei care prepară mâncarea acolo sunt sănătoși, iar alimentele sunt bune. Însă nu putem spune nimic sigur pentru că trebuie să așteptăm și rezultatele prelevate de la bolnavi, iar după ce le vom compara vom putea face o concluzie”, a decalarat Alexandru Chisari, directorul adjunct al Centrului de Sănătate Publică din municipiul Bălți. 

Directorul adjunct al Universității, Alexandru Bălănici declara ieri pentru Sănătate Info că de vină ar fi fântâna din curtea insituției, de unde studenții consumă apă, deoarece în cămin aceasta este sistată temporar. ”E straniu că toți acei care s-au îmbolnăvit sunt locuitorii aceluiași cămin. Acolo acum nu este apă și copiii, de nevoie, consumă apă de la fântâna din fața căminului. Credem că apa din fântână nu este bună pentru consum, de aceea și se îmbolnăvesc numai studenți din căminul acela”, a declarat Alexandru Bălănici.

Responsabilii de la Serviciul Sanitaro-Epidemiologic din Bălți au prelevat probe din fântână, iar până vor fi cunoscute rezultatele, administrația a interzis consumul apei din fântână.

Între timp, alte două femei și doi bărbați au ajuns la spital, după ce s-ar fi intoxicat cu produse alimentare pe care le-au consumat sâmbătă la o nuntă într- cafenea din Bălți. Toți cei patru pacienți au fost internați ieri la Spitalul din Drochia. Medicii spun că starea lor este stabilă ”La internarea starea era medie, însă acum starea lor se tabilizează. Credem că în vreo patru zile vor fi externați”, a declarat Bordean Ecaterina, șefa secției de boli contagiase a spitalului raional Drochia. 

 

Articole relaționate:

Trei studente de la Universitatea „Alecu Russo” din Bălți sunt internate la spital, după ce s-ar fi intoxicat cu alimente la cantina instituției de învățământ 

Cei 46 de oameni spitalizați acum o săptămână după ce au participat la o nuntă în Capitală s-au intoxicat cu salmonella

Un bărbat a murit, după ce s-a intoxicat cu produse alimentare la o nuntă într-un restaurant din Capitală. Acum o săptămână, în același local s-au intoxicat alți 46 de oameni