Redactor: Irina Miron

Peste 22.000 de copii și adolescenți din Marea Britanie au fost spitalizați în 2012, după ce s-au automutilat. Experții spun că statisticile sunt îngrijorătoare mai ales că acestea indică o creștere cu 30% a cazurilor de automutilare la adolescenții cu vârstele cuprinse între 10 și 14 ani. Specialiștii spun că cel mai des asta se întâmplă din cauza influenței internetului, care îi face pe copii anxioși și singuratici, scrie telegraph.co.uk.

Statisticile arată că anul trecut, au avut nevoie de îngrijiri medicale 18.037 fete și 4.623 băieți cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani, care s-au automutilat deliberat, sau cu 11% mai mulți decât un an mai devreme. În aceeași perioadă, a crescut cu 30% , mai exact de la 4.008 la 5.192 și numărul copiilor de 10 – 14 ani care s-au automutilat.

„Copiii și adolescenții cresc și se maturizează într-un mediu destul de aspru, în care îi stresează reușita de la școală sau performanțele de la muncă. În plus, deși își fac o mulțime de prieteni prin intermediul rețelelor de socializare, adolescenții se simt totuși izolați și singuri”, a menționat Lucie Russell, director de campanie la Young Minds Charity.

Grania Hyde–Smith, membru al Fundației de Caritate „ChildLine”, spune că anul trecut a realizat cel puțin 47.000 de ședințe de consiliere pentru copiii care s-au automutilat sau cu 40% mai mult decât în anul 2011.

„Automutilarea a devenit una din principalele noastre preocupări, mai ales că în ultimul timp, cei care fac asta sunt tot mai tineri”, a precizat Hyde-Smith.

„Există o mulțime de factori care îi determină să recurgă la automutilare deliberată, de la internet la probleme de familie, presiunea examenelor și relațiile sexuale. O cauză exactă nu există încă, cert e că adolescenții încearcă să își învingă astfel emoțiile”, a mai spus Grania Hyde-Smith.

„Am investit 54 de milioane de lire sterline pentru îmbunătățirea accesului la tratamente pentru probleme de sănătate mentală ale copiilor și adolescenților. Totodată, am elaborat un plan pentru a reduce violența și rata suicidului printre adolescenți”, a specificat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Sănătate Publică. 

 

Articole relaționate:

Numărul adolescenților care decid să se sinucidă a crescut, în ultimele două decenii, cu 25 la sută. Cele mai frecvente motive sunt depresia și incapacitatea de a înfrunta problemele vieții

Tot mai mulți adolescenți moldoveni își încep viața sexuală la vârsta de 10-19 ani. Băieții se grăbesc într-un număr mai mare să experimenteze plăcerea sexului 

De ce tinerii încep să fumeze