Redactor: Irina Miron

O tânără de 28 de ani din New Jersey, diagnosticată în luna iulie a anului trecut cu cancer la sân, a decis două luni mai târziu, când a început ședințele de chimioterapie, să-și facă poze în fiecare săptămână. Deși inițial intenționa să se fotografieze doar pe parcursul celor 12 săptămâni, atât cât durează tratamentul cu Taxol, după încheierea acestuia, Emily Helck a decis să continue să o facă un an de zile. Tânăra a postat pe pagina sa de blog fotografiile în care surprinde etapele prin care a trecut în timpul ultimului an.

„Mi se pare ciudat să privesc aceste imagini. De obicei, nu îmi plac fotografiile cu mine, mai ales cele în care nu arăt chiar bine. Acum mă simt altă persoană chiar dacă unele fotografii au fost făcute acum câteva zile. Am impresia că fata din poze a trecut prin această încercare destul de ușor, cu toate că privirea ei mă întristează uneori”, a scris Emily pe blog.

„Unii oameni aflați în starea mea au avut mai puțin noroc. Totuși, urăsc când mi se spune că putea fi și mai rău, pentru că știu că ei nu încearcă decât să mă consoleze”, a mai povestit tânăra.

La finalul postării, Emily a mărturisit că nici acum nu-și poate explica de ce a început totuși să facă pozele, știe doar că la început a vrut să urmărească cum cade și apoi cum crește părul. Astăzi, spune tânăra, pozele zgâriate de pe perete, făcute pe parcursul ultimului an, marchează doar timpul pierdut în lumea acestei boli.

Articole relaționate:

95% dintre femei se vor vindeca de cancer la sân către anul 2050

Operațiile de reconstrucție a sânilor după mastectomie, o raritate pentru Moldova 

Aproape 500 de moldovence au murit, anul trecut, de cancer la sân, iar alte 700 au aflat că suferă de această maladie. Și numărul de decese și de îmbolnăvire sunt în creștere