Redactor: Irina Miron

Ministerul Sănătății din Ucraina a elaborat un program de profilaxie a consumului de alcool și droguri printre elevi. Astfel, începând cu anul viitor, școlarii din clasele 1-a –  a 11-a vor învăța ce tipuri de droguri există și care sunt efectele acestora, vor afla ce este HIV și cum să evite diverse vicii, scrie medicinform.net.

Potrivit presei din Ucraina, vor fi organizate patru lecții pentru elevii din clasele 1-a – a 4-a și opt lecții pentru cei care învață în clasele a 5-a  – a 11-a. Cursurile vor fi ținute de dirigintele clasei, iar începând cu clasa a 7-a va fi ales un trainer dintre elevi care vor preda mai departe cursurile. Totodată, autoritățile vor elabora programe speciale pentru profesori și caiete de lucru pentru elevi. Lecțiile nu sunt obligatorii, iar decizia de a le frecventa și organiza aparține părinților și administrației școlii.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății din Ucraina, 25% dintre elevii care au mai mult de 15 ani, au încercat măcar odată să consume droguri.

 

Articole relaționate:

Drogurile ilegale, mai ieftine și mai puternice ca niciodată. Industria câștigă anual sute de miliarde de dolari 

Persoanele care consumă mult alcool au oase fragile 

Deși ilegal, marijuana este cel mai consumat drog din lume