Redactor: Irina Miron

Odată cu aplicarea legii care interzice fumatul în localurile de alimentație publică, în 2007, autoritățile din Marea Britanie au început să înregistreze mai puține spitalizări a copiilor care suferă de astm bronșic.

În cazul copiilor care nu au împlinit vârsta de 14 ani, indicatorul respectiv s-a diminuat cu aproape 9%, arată studiul britanic „Astmul la copii după aplicarea Legii antitutun”.

Astfel, numărul internărilor s-a redus din 2007, în fiecare an, cu 3,4%. Practic acest lucru a însemnat cu 6.800 de spitalizări mai puține doar în primii trei ani de la punerea în aplicare a documentului.

Înainte să fie aplicată legea prin care fumatul a fost interzis în localurile de alimentație publică, în barurile din Scoția, Țara Galilor și Anglia, concentrația de pulbere în suspensie era mult peste medie, iar experții au calificat-o ca fiind nesănătoasă.

După implementarea legislației antitutun, nivelul de poluare cu pulberi în suspensie PM2,5 în barurile din aceste țări s-a redus cu 84–93%. În prezent, concentrația de fum, în cele mai multe baruri din Marea Britanie, se încadrează între 5 și 25 µg/m³. Mai mult, legea a avut un impact pozitiv și asupra sănătății angajaților din baruri, care au avut mai puține simptome de boală ce aveau legătură cu fumul de țigară.

 

Articole relaționate:

Experiența primului fum de țigară. Fiecare al doilea moldovean începe să fumeze până la 19 ani 

Efectele legislației antitutun asupra angajaților din industria hotelieră și cea de agrement

Legea antitutun, între ce avem și ce am putea obține după adoptarea ei