Redactor: Irina Miron
Angajații din aproape 75% din spitalele Angliei susțin că siguranța pacienților internați în instituțiile în care ei lucrează este în mare pericol, provocând astfel îngrijorare în ceea ce privește calitatea serviciilor medicale oferite. Autoritățile au fost sesizate din septembrie 2012, până acum o lună, de cel puțin 428 de astfel de „informatori”, asta însemnând cel puțin câte o asistentă medicală, un doctor, un director sau oricare alt angajat al fiecăreia din 119 trusturi medicale în care există problema, scrie theguardian.com.
În timp ce unele plângeri vizează dotarea insuficientă cu personal medical, altele vin din partea angajaților spitalelor, nemulțumiți de situația din colectivul în care muncesc.
Comisia pentru Calitatea Serviciilor Medicale a analizat nivelul de performanță al celor 161 de trusturi medicale, printre acestea rata mortalității, nivelul de satisfacție al pacienților și durata tratamentului. În funcție de rezultatele obținute, responsabilii au clasificat instituțiile în spitale care prezintă risc sporit pentru pacienți. Specialiștii au identificat în grupul instituțiilor medicale care prezintă risc sporit, o incidență ridicată a bacteriei C(clostridium difficile), care poate fi fatală, intervenții chirurgicale eșuate sau chiar instrumente chirurgicale uitate în corpul pacienților după operație. Toate acestea pot afecta grav sănătatea pacientului sau chiar pot provoca decesul acestuia.
Spitalul Universitar Homerton din Londra, de exemplu, a fost acționat în judecată pentru că prezenta risc sporit de infecții la maternitate. Acolo nu se respecta confidențialitatea, iar încrederea în asistentele medicale nu exista. Spitalul Heatherwood and Wexham a fost recunoscut ca prezentând un risc sporit, deoarece pacienții internați acolo nu puteau vorbi cu niciunul din angajați despre îngrijorările și temerile pe care le au, unele operații erau anulate, iar specialiștii care munceau nu aveau experiență în domeniu. Experții susțin că lipsa personalului medical duce la îngrijiri medicale mai puțin calitative.
Articole relaționate:
Numărul plângerilor adresate doctorilor, de două ori mai mare față de acum șase ani
Au mai rămas trei zile în care moldovenii își pot schimba medicul de familie
Moldovenii ocolesc spitalele. În unele cazuri, decizia are un final tragic