Redactor: Irina Miron

Un bărbat din Marea Britanie a rămas cu o gaură în cap care i-ar putea pune viața în pericol, după ce medicii i-au amânat de trei ori operația de reconstrucție a craniului. Steve Taylor, în vârstă de 40 de ani, a fost supus unei operații pe creier în decembrie 2012, iar o lună mai târziu a fost din nou operat din cauza unei infecții.

Pentru a-l scăpa de aceasta, medicii i-au înlăturat o parte de craniu, care urma să fie reconstruit în lunile următoare, notează dailymail.co.uk. Doar că, deși operația a fost programată de trei ori în ultimele două luni, aceasta nu a mai avut loc din cauza medicilor care de fiecare dată au amânat intervenția în ultimul moment.

„Te pregătești pentru operație, îți faci un program special la serviciu, iar într-un final, afli că operația se amână. Mi-aș dori să se termine povestea asta odată ca să îmi pot vedea de viață”, spune Steve Taylor, care este tatăl a trei copii.

Prima operație de reconstrucție a craniului a fost programată pentru 30 septembrie și urma să aibă loc la University Hospital of North Staffordshire. Cu doar câteva zile înainte ca Steve să se interneze, medicii l-au anunțat că intervenția chirurgicală se amână. Doctorii au stabilit ulterior ca operația să aibă loc pe 21  octombrie, însă și de această dată a fost anulată. A treia încercare a medicilor urma să se producă săptămână trecută. Și aceasta a fost amânată, specialiștii motivând că nu au suficiente paturi pentru bolnavi. Deși operația nu a mai avut loc, Steve Taylor a trebuit să se întoarcă la muncă, deoarece i-a expirat deja durata buletinului medical. „Medicul mi-a recomandat să nu muncesc, însă cum aș putea să stau?”, se întreabă pacientul, conștient totuși că în timpul lucrului, s-ar putea lovi la cap în orice moment.

Administrația spitalului, unde urma să aibă loc operația, i-au explicat lui Steve că cea de-a treia intervenție a fost anulată din cauza numărului prea mare de pacienți internați de urgență.

Operația de reconstrucție a craniului lui Steve Taylor a fost programată pentru a patra oară. De această dată, aceasta urmează să aibă loc pe 25 noiembrie.

 

Articole relaționate:

Ignorată de medici timp de 12 ore. O femeie oarbă a murit la spital pentru că nu i-a fost acordat la timp ajutor medical

S-a plâns doctorilor de dureri de cap. A murit după ce 13 medici nu au reușit să îi pună un diagnostic corect 

O tânără de 15 ani din Marea Britanie a murit la spital din vina medicilor, care nu i-au făcut un șir de investigații simple