Redactor: Irina Papuc
Spitalul Colchester din Marea Britanie se află în centrul unui scandal de proporții, poliția fiind anunțată despre falsificări ale datelor privind programarea și administrarea tratamentului întârziat al bolnavilor de cancer. Potrivit instituției de reglementare în sănătate din Marea Britanie „Monitor”, în urma acestui caz conducerea spitalului ar putea fi schimbată.
Acum, poliția analizează posibilitatea intentării unei urmăriri penale, ca rezultat al unui raport prezentat săptămâna trecută despre presiunile făcute asupra angajaților spitalului de a falsifica informațiile despre boala pacienților. Aceștia ar fi falsificat datele privind istoricul bolnavilor de cancer și anume datele privind programarea și administrarea tratamentului.
Directorul regional al Monitor a declarat că deja au fost luate măsuri urgente pentru a nu pune în pericol sănătatea pacienților și pentru a le fi asigurată asistența celor care au urmat un tratamanet la spitalul din Cochester, scrie The Guardian. El a mai spus că instituției i s-au recomandat o serie de acțiuni pentru a îmbunătăți serviciile destinate pacienților și că acest proces va fi monitorizat strict.
Sir Mike Richards, autorul raportului, salută decizia regulatorului de a lua măsuri speciale în acest caz. „Mă bucur că în urma inspecției comisiei de control a calității s-au depistat aceste nereguli și urmează ca serviciile să fie îmbunătățite. Comisia va continua să monitorizeze activitatea spitalului în cadrul inspecțiilor viitoare”.
Gordon Coutts, directorul executiv al trustului din care face parte spitalul și-a cerut deja scuze de la pacienți. „Prioritatea noastră este siguranța și bunăstarea pacienților noștri. Decizia și măsurile constatate de către Monitor ne vor ajuta să îmbunătățim serviciile cât mai repede și calitativ.
„Decizia luată în privința spitalului din Cochester este una corectă. Conducerea trustului a pierdut astfel încrederea pacienților, care vor să vadă îmbunătățiri pozitive ale sistemului de sănătate”, afirmă Tracey Lambert, director regional de sănătate.
O investigație asemănătoare a avut loc la sfârșitul anului 2011, când s-a constatat că 30 de persoane s-au aflat sub riscul falsficărilor, însă conducerea trustului a rezăvut tratamentele fiecăruia cu o zi înainte de publicarea raportului de monitorizare, scrie The Guardian. Verificările vor continua. Chiar dacă nimeni până acum nu a fost demis, de data aceasta cel mai probabil șeful departamentului tratament împotriva cancerului riscă să-și piardă locul de muncă.
Articole relaționate:
Doctorii cu experiență comit greșeli medicale la fel de des ca și cei tineri