Redactor: Sorina Bujarov

Afecțiunea bizară, dar extrem de gravă, de care suferă o adolescentă de 19 ani din Republica Dominicană a trezit curiozitatea mai multor medici. Delfina Cedeno plânge și transpiră sânge. Fata sângerează și la unghii, dar și la buric. 

Potrivit jurnalul.ro, tânăra a început să sufere de această boală în urmă cu patru ani. Fata mărturisește că starea ei se agravează tot mai mult. Astfel a început să-i cadă părul și să-i curgă sânge și din nas.

În cea mai grea perioadă, tânăra a sângerat 15 zile la rând și a avut nevoie de transfuzii de sânge. Însă, în ciuda sutelor de teste care i s-au făcut, medicii din Republica Dominicană nu au putut spune cu certitudine care este cauza acestei boli.

„Când am sângerat pentru prima dată, nu știam ce să cred. Am fost îngrozită și șocată. La început nimeni nu mă putea ajuta și se uitau la mine ca la un om nebun când le spuneam prin ce trec. Numai după ce am început să sângerez în fața unui doctor, am fost luată în serios. Oamenilor le era frică de mine, se tem să nu-i pătez cu sânge. Copiii râdeau de mine. Am stat multă vreme închisă în camera mea”, povestește Delfina.

Tânăra mai spune că începuse să fie atât de deprimată, încât a avut chiar și o tentativă de suicid.

Cei mai mulți dintre medicii care au consultat-o sunt de părere că Delfina suferă de hematidoză. Aceasta înseamnă că la ea nivelul de adrenalină este de 20 de ori mai ridicat decât la un om normal. Specialiștii spun că atacurile de panică îi cresc presiunea sângelui atât de mult încât transpiră, iar sudoarea se elimină din corp cu tot cu sânge.

Delfina urmează acum un tratament complex care îi ține sub control stările de anxietate.

 

Articole relaționate:

„Copilul meu nenăscut mi-a salvat viața”. O femeie care nu știa că este însărcinată a descoperit că hormonii sarcinii i-au distrus cancerul 

Adolescentă în stare gravă la spital, după ce a înghițit vată medicinală ca să slăbească 

Povestea unui pacient infectat cu o bacterie rezistentă la antibiotice