Redactor: Sorina Bujarov

Nicola Weller are 29 de ani și este din Dorset, Anglia. De mai mult timp femeia simțea dureri sub coaste. Când a mers la spital, medicii au anunțat-o că are o tumoare în burtă, iar pentru a o scoate este nevoie de o intervenție chirurgicală. Femeia povestește că a fost îngrozită când a aflat că are cancer. Se temea mai mult pentru fiica sa care avea atunci abia patru ani. 

„Eram absolut devastată. Mi s-a întors viața pe dos. Fiica mea avea patru ani, iar eu aveam cancer. Era groaznic când mă gândeam că o să rămână fără mamă”, povestește Nicola Weller, citată de dailymail.co.uk.

Cu câteva săptămâni înainte de operația de eliminare a tumorii, femeia a mers la spital pentru un screening. Atunci medicii au informat-o că tumoarea dispăruse.

„Atunci la screening am văzut că asistenta medicală încerca să localizeze tumoarea și, fără să spună nimic, deodată a ieșit din cameră. S-a întors mai apoi cu trei specialiști radiologi. După ce m-au consultat mai mulți specialiști, am fost anunțată că tumoarea a dispărut”, spune femeia.  

Nicola Weller povestește că toată lumea a fost uimită de ceea ce i se întâmplă. Nimeni nu-și putea explica cum a putut să dispară tumoarea. La scurt timp însă au descoperit că femeia este însărcinată, iar cum i-au explicat specialiștii, hormonii sarcinii au distrus tumoarea.

„Am fost uimită să aflu că așteptam un copil, deoarece foloseam contraceptive. Și mai incredibil era pentru mine faptul că tumoarea a dispărut datorită sarcinii. A fost ca și cum băiețelul mi-a fost trimis de Dumnezeu ca să-mi salveze viața”, spune Nicola.    

Ca să se asigure, doctorii au efectuat o biopsie. În urma acestea s-a constatat că acel cancer era în primele stadii.

„Anterior, unii membri din familia mea s-au luptat cu cancerul, însă nu au avut un final fericit ca mine. Din ce știam eu, cancerul poate fi tratat doar prin chimioterapie. Niciodată nu m-am gândit că tumoarea ar putea dispărea pur și simplu peste noapte”, mărturisește femeia.

Nocola Weller a fost monitorizată strict în timpul sarcinii, pentru ca medicii să se asigure că cancerul nu va recidiva. Sarcina însă a decurs normal, iar femeia a născut un copil sănătos. Medicii spun că până acum nu a existat nici un semn că tumoarea s-ar putea întoarce.  

„Nu am planificat un alt copil , dar mă bucur că am făcut-o. Într-o zi, când copilul va fi destul de mare pentru a înțelege îi voi spune cum a salvat viața mamei lui.  Alisha, fiica mea de 8 ani înțelege ceea ce sa întâmplat și îi este foarte recunoscătoare lui. Ea îl adoră pe fratele ei mai mic”, a conchis femeia.

 

Articole relaționate:

Echipament performant la Spitalul Clinic Republican. Acesta va permite diagnosticarea mai multor boli în faze incipiente 

Șansele de supraviețuire în caz de cancer, diferite în funcție de statul în care trăiești 

Medicii scapă din vedere peste 60% dintre cazurile de cancer pancreatic