Autor: Sorina Bujarov

Un copil de trei ani din Chișinău s-a intoxicat, în week-end, cu pastile contraceptive. Potrivit medicilor de la Institutul Mamei și Copilului, părinții au lăsat copilul câteva minute fără supraveghere, timp în care acesta a găsit pilulele și a înghițit mai multe.

Părinții au observat imediat isprava copilului și au solicitat urgența, care l-a și dus la Institutul Mamei și Copilului.

„Când a mers la solicitare, medicul de la urgență i-a oferit primul ajutor, după care l-au adus la noi la spital, pentru investigaţii şi tratament specializat”, a afirmat şeful Secţiei primiri urgenţe IMC, Victor Şcarevnea.

Doctorul a mai precizat că din fericire starea copilului nu era gravă, de aceea nu a fost necesară spitalizarea.

„Starea copilului s-a stabilizat foarte repede. E bine că părinții au observat la timp că el a înghițit preparatele date. A plecat acasă, pentru că nu erau motive să-l ținem internat în spital”, amai adăugat medicul.

Totodată, medicul atenționează părinții să fie atenți cu copii mici, pentru că, din curiozitate, aceștia pot înghiți orice, iar urmările ar putea fi grave. 

 

Articole relaționate:

La patru ani, internată la spital în comă alcoolică 

20 de persoane au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu ciuperci. În spitalul din Briceni sunt internate alte opt persoane 

12 persoane din Orhei s-au intoxicat la o nuntă, organizată într-o școală