Redactor: Sorina bujarov

Curtea Supremă de Justiție din King County, SUA a dat câștig de cauză unei femei, care a vut de suferit din cauza greșelilor comise de medici. Aceasta a primit despăgubiri în valoare de 30 de milioane de dolari, dintre care 12 milioane au fost oferiți pentru însănătoșirea completă.

Becky Anderson a mers la Spitalul Central de Chirurgie cu Laser din Washington, pentru o intervenție de eliminare a polipilor de la corzile vocale, scrie Business Wire. În mod normal, această procedură nu ia mai mult de 10 minute. De această dată însă nu a decurs totul așa de ușor. În timpul intervenției, otorinolaringologul ar fi atins cu lazerul tubul pentru alimentarea cu oxigen, situat în interiorul căilor respiratorii al femeii. În momentul în care laserul a intrat în contact cu tubul, acesta s-a aprins, cauzând leziuni interioare grave femeii.

Expertiza medicală a stabilit că de cele întâmplate se fac vinovați atât otorinolaringologul cât și anesteziologul. Primul nu a efectuat intervenția cu laser în locul necesar, iar anesteziologul nu a reglat corespunzător nivelul de oxigen. Din această cauză, starea femeii s-a agravat foarte mult, iar pentru a o stabiliza, aceasta a fost transportată la Harborview Medical Center din Seattle. Aici, femeia a fost conectată la aparatul de respirație artificială timp de 6 luni. Becky Anderson nu s-a însănătoșit complet nici acum, iar medicii susțin că aceasta are nevoie de îngrijire medicală încă o perioadă îndelungată de timp.  

La judecată, medicii Pugh și Schatz au spus că incidentul s-a întâmplat din cauza că spitalul i-a asigurat doar cu tuburi cu o singură manșetă de la Medtronic, în loc de tuburi cu două manșete, de care medicii se folosesc de obicei.

Procesul de judecată a durat șapte săptămâni. La ultima ședință, care adurat o zi și jumătate, magistrații și-au spus sentința potrivit căreia anesteziologul trebuie să plătească 52,5 din despăgubiri, iar chirurgul- 42,5 la sută. Celelalte cinci procente din culpă au fost achitate de către spital, deoarece și acesta se face, parțial, vinovat de cele întâmplate. 

 

Articole relaționate: 

Protest împotriva „criminalizării” medicilor în cazurile de malpraxis 

Cazuri de malpraxis, câștigate la CEDO în 2013. O gravidă din Turcia a murit din neglijența doctorilor, iar o româncă a rămas fără uter, din același motiv 

I-a scos un ovar sănătos, a uitat ustensilele chirurgicale în corpul pacientei și nici măcar nu a anunțat-o despre acest lucru