Redactor: Sorina Bujarov

Judecătorii din Chester County, SUA au dat câștig de cauză unei familii care a dat în judecată două asistente medicale, din neglijența cărora fiica lor a suferit leziuni cerebrale grave și a dezvoltat paralizie cerebrală.  

Leslie Proffitt și-a internat fiica în spitalul din Phoenixville la începutul anului. Imediat după aceasta, Lilian, fiica acestea, a fost conectată la un monitor cardiac pentru ca specialiștii să poată monitoriza orice schimbare periculoasă a bătăilor inimii fetiței, scrie bizjournals.com. Peste un timp, monitorul a indicat că bătăile inimii copilului se încetiniră, iar fetița a făcut bradicardie.

Leslie Proffitt le-a povestit judecătorilor că deși această starea a persistat un timp mai îndelungat, asistentele medicale nu au informat la rapid medicul. Din această cauză, Lilian a suferit leziuni cerebrale grave, ceea ce a întârziat și tratamentul afecțiunii pentru care a fost internată în spital. Tot din această cauză fetița a dezvoltat paralizie cerebrală. 

Astfel, judecătorii au decis să achite drept despăgubiri familiei mai mult de 31 de milioane de dolari pentru viitoarele cheltuieli medicale, un milion de dolari pentru daune morale și 800 de mii de dolari pentru pierderea capacității de muncă. Se consideră că această sumă este cea mai mare oferită ca despăgubiri în caz de malpraxis din Chester County.

Oficialii de la spitalul din Phoenixville nu au comentat decizia judecătorilor. 

 

Articole relaționate:

Malpraxisul medical nu generează o creștere o costurilor în sistemul de sănătate 

Despăgubire de malpraxis plătită de ORL-ist, anesteziolog și spital în cazul unei operații de înlăturare a polipilor 

Cazuri de malpraxis, câștigate la CEDO în 2013. O gravidă din Turcia a murit din neglijența doctorilor, iar o româncă a rămas fără uter, din același motiv