Redactor: Sorina Bujarov

Louise Bearman are 31 de ani și este din Marea Britanie. Acum șase luni femeia a adus pe lume o fetiță, Olivia Norton. La naștere, medicii i-au dat doar două ore de viaţă copilei, deoarece, spun ei, micuța s-a născut practic fără sânge. Totuși, fetița a supraviețuit miraculos datorită eforturilor medicilor și datorită transfuziilor de sânge.

Doctorii spun că Olivia Norton, care are acum şase luni, era „albă ca o fantomă” la naştere, din cauza nivelului foarte redus de hemoglobină, substanţa care transportă oxigen în țesuturile organismului, scrie The Telegraph. În mod normal, nivelul hemoglobinei trebuie să aibă valoarea 18, însă fetița avea la naştere doar 3. Medicii spun că boala copilei este atât de rară, încât nici nu există în literatura de specialitate.

Louise Bearman, mama fetiţei, spune că a vut un şoc când lucrătorii medicali i-au arătat copilul.

 „Olivia era primul meu copil şi nu ştiam exact la ce să mă aştept. La scurt timp după naștere mi-am dat seama că era ceva ciudat, după felul cum arăta. Țin minte că medicii încercau să o înţepe ca să îi curgă sânge, dar nu ieşea nicio picătură”, mărturisește femeia.

Aceasta mai spune că sarcina a fost una complicată, însă cel mai mult s-a speriat când bebeluşul pe care îl purta în pântece nu s-a mişcat timp de trei zile.

Imediat după naştere, copilul a fost transportat la o secţie de terapie intensivă din cadrul unui spital de nenatologie. Aici micuța a primit transfuzii de urgenţă. Medicul care a îngrijit-o spune că în cei 20 de ani de experienţă, nu a mai întâlnit un caz asemănător, iar faptul că a reuşit să supravieţuiască este un miracol. 

 

Articole relaționate:

Supraviețuire miraculoasă. Un copil trăiește datorită unei terapii de înghețare

Caz bizar în medicină, o adolescentă plânge și transpiră sânge

O femeie de 32 de ani arată ca un bebeluș de 9 luni, din cauza hipotiroidismului