Autor: Sorina Bujarov

Au mai rămas trei zile în care moldovenii își pot procura polița medicală la preț redus. Până pe 31 martie, persoanele ce trebuie să se asigure individual își pot cumpăra polița medicală cu o reducere de 50 și chiar 75 la sută, de la toate oficiile Poşta Moldovei şi agenţiile teritoriale ale Companiei Naționale de Asigurări în Meidicină.

Amintim că fondatorii de întreprinderi individuale, arendaşii, arendatorii și profesioniştii liberi își pot cumpăra polița medicală cu o reducere de 50 la sută. Aceasta înseamnă că ei vor achita doar 2.028 lei, în loc de 4.056 de lei.

Cea mai mare reducere, CNAM-ul o face fermierilor sau proprietarilor de terenuri agricole. Aceștia își pot cumpăra asigurarea medicală achitând doar 25 la sută din costul ei total, adică 1.014 lei, dacă vor procura polița până la sfârșitul lunii martie.

În acelaşi timp, cetăţenii Republicii Moldova, care sunt plecaţi peste hotarele ţării pentru mai mult de 183 de zile, sunt scutiţi de procurarea poliţei medicale, dar  se pot asigura achitând prima medicală pentru perioada rămasă a anului 2014.

Amintim că în acest an, polița medicală s-a scumpit cu peste 700 de lei.

Reprezentanții Companiei susțin că în ultimii ani, numărul preparatelor incluse în lista medicamentelor compensate a crescut, iar din acest an, de medicamente compensate vor putea beneficia și bolnavii cu boli cronice, diabeticii, cei care suferă de boala Parkinson, precum şi cei cu epidermoliza buloasă şi mucoviscidoza. 

 

Articole relaționate:

Vom plăti mai mult pentru poliță, iar majoritatea banilor adunați la CNAM vor merge către spitale și medicina de familie 

Guvernul a stabilit majorarea bugetului CNAM. Va crește însă și deficitul 

Polița de asigurare medicală obligatorie s-ar putea scumpi până la 4.000 de lei. Cresc și contribuțiile din salariu de la șapte la opt procente 

Mai multe investigații medicale în baza poliței. Lista va fi completată cu peste 600 de servicii noi