Autor: Virginia Dumitraș

Tânărul din Republica Moldova, care a plecat în SUA, în cadrul unui program studențesc și a suferit un atac cerebral acut s-a trezit. Acum, deși încă nu se poate mișca, nu vorbește și nici nu mănâncă, tânărul simte emoțiile. „Alexandru zâmbește și plânge“, spune iubita acestuia.

Deja de trei zile, Alexandru Bodean s-a trezit și-i privește-n ochi pe cei dragi care îi sunt alături de când a suferit un atac cerebral acut în SUA. Prietena lui, Beatrice Bîrnat spune că tânărul „simte emoțiile, zâmbește și plânge“.

 „S-a trezit acum trei zile, după o intervenție. Nu poate vorbi, nu se mișcă și nici nu mănâncă. Medicii spun că au făcut tot ce puteau. Rămâne să se facă bine și apoi să-l putem duce la reabilitare“, spune Beatrice Bîrnat.

Totuși situația lui rămâne a fi incertă. „Medicii spun că totul depinde de fiecare organism în parte. Acum Alexandru este sub supravegherea medicilor și primește tratament. Până nu-și revine, până nu va vorbi și mânca, nu-l putem duce la reabilitare“, explică prietena tânărului.

 Un tânăr din Republica Moldova a suferit un atac cerebral în SUA. „Toți medicii au rămas surprinși că a supraviețuit, deoarece unul din doi oameni ajunge viu la spital“ 

Totodată, tânăra spune că tot mai multe persoane s-au solidarizat și au donat bani pentru a-l ajuta pe Alexandru să-și plătească spitalizarea în SUA, deoarece costurile au depășit cu mult suma acoperită de asigurarea tânărului. „S-au adunat aproape 30.000 de dolari. Ne contactează cel mai mult moldovenii care se află în SUA, ei sunt mai receptivi“, a mărturisit tânăra.

Alexandru Bodean în vârstă de 20 de ani, din Moldova este student la ULIM, în anul 3. În perioada verii, tânărul împreună cu iubita lui au plecat să muncească în SUA în cadrul unui program pentru studenți. La mijlocul lunii iunie, cei doi erau deja în SUA și urmau să revină acasă pe 22 august. Pe 8 august, noaptea, Alexandru Bodean a suferit însă un atac cerebral acut – hemoragie inter ventriculară provocată de un anevrism cerebral.

Deocamdată, tânărul nu poate fi transportat acasă, iar cheltuielile depășesc mult asigurarea pe care o avea Alexandru. Asigurarea tânărului era de 60 000 dolari, iar în contul de plată pentru Centrul Medical al Universității din Statul Alabama de Sud s-au adunat 180 000 de dolari. După ce va fi externat din acest centru, Alexandru urmează să facă un curs de tratament şi reabilitare la clinica Shepherd Center din Atlanta, Georgia care este unica instituție abilitată în materia respectivă din SUA. Ulterior, când se va face mai bine, Alexandru ar putea fi transportat la Chișinău.

Tratamentul la centrul de reabilitare ar putea ajunge la 150 000 de dolari sau chiar ar putea depăși această sumă, în funcție de perioada de reabilitare necesară.

 

█  Articole relaționate:

Suferă de demență vasculară, dar nu știu despre acest lucru. Moldovenii ajung la doctor atunci când substanța din creier este găurită din cauza leziunilor 

Boala substanței negre din creier, afectează tot mai mulți oameni. În Moldova, se îmbolnăvesc trei vârstnici din o sută