Redactor: Virginia Murariu

Autoritățile sanitare de peste Prut au aflat că un tânăr, purtător de HIV, a întreținut relații sexuale neprotejate cu mai multe femei. Băiatul a murit acum patru zile și surse medicale vorbesc despre un cerc de suspecți format din 38 de persoane.

Pe listă se află și iubita tânărului. Deocamdată, oficialii se feresc să facă declarații. Unii cunoscuți ai tânărului în vârstă de 24 de ani știau că este purtător al virusului HIV. Alții însă nu, dovada că imediat ce au aflat că a murit au mers panicați la spital.

 Povestea primului bărbat vindecat de HIV/SIDA. Cercetătorii au aflat cum ar fi scăpat de cumplita boală

Medicii ar fi aflat ca unele tinere au întreținut relații sexuale neprotejate. „S-a creat o stare de alertă în comunitate după decesul acestui tânăr, tinerii sunt cei panicați, vina principală o poartă mama care atunci când l-a văzut că aduce fete acasă ar fi trebuit să le spune de suferința fiului“, spune primarul din Segarcea.

Tânărul din orașul Segarcea, din Dolj, România, avea HIV de la trei ani și se afla la evidența medicilor. Surse medicale vorbesc despre un număr de 38 de tineri care au avut contact direct cu tânărul sau cu femeile cu care a întreținut el relații sexuale. „Au venit patru cinci tineri pentru a-și face analizele, dar rezultatul a fost negativ, au mai venit și alții să se intereseze, dar cred că au fost la Craiova. Încă zece au venit să se intereseze de analizele de HIV. Le e rușine și le e frică să nu se afle că ei sunt în situația asta“, povestește directorul spitalului din Segarcea pentru ProTV.

Potrivit aceleiași surse, deocamdată autoritățile nu fac public numele lui, invocând confidențialitatea pacientului. Virusul HIV se transmite, în special, prin sânge și contacte sexuale neprotejate.

 

 Articole relaționate:

„Zero Discriminare” este genericul din acest an al Zilei Mondiale de luptă cu HIV/SIDA. În Moldova evenimentul este marcat în toată țara 

Moldova va cere de la Fondul Global peste 790 de mii de euro ca să asigure tratamentul antiretroviral persoanelor care trăiesc cu HIV 

Un gest curajos. O adolescentă din Europa a venit în Moldova să povestească cum este viața unui purtător de HIV