Redactor: Virginia Murariu

Doctorii sunt uimiți de boala misterioasă a adolescentului în vârstă de 12 ani, care nu mai mănâncă și nu bea de un an.

Landon Jones a încetat să mai mănânce, la o oră după ce a mâncat pizza și înghețată. Trezindu-se a doua zi, copilul își pierduse simțul foamei și a setei. Astfel, cel care obișnuia să fie energic și să iubească sportul s-a schimbat. S-a îmbolnăvit și avea amețeli aproape toată ziua.

Astăzi, părinții, Michael și Debbie, sunt disperați să afle ce i se întâmplă fiului lor. Analizele pe care trebuia să le facă i-a făcut să se ducă în cinci state diferite ale Statelor Unite ale Americii. Pediatrul local, din Waterloo, Iowa, i-a prescris antibiotice, dar situația lui Landon nu s-a schimbat.

„Mi-aș fi dorit ca el să nu se fi născut. Îmi doresc în fiecare zi să fi avortat”. Drama unei femei care a născut un copil cu sindromul Down 

Astfel, părinții l-au dus pe băiat în Rochester, in Minnesota, unde cazul urma să fie analizat de către experții de la Mayo Clinic, cea mai renumită clinică la nivel mondial. Nici acolo însă nu au obținut un răspuns de la specialiști. Dosarul lui Landon ar urma să fie analizat de către Institutul Național de Sănătate din SUA, care analizează cele mai rare cazuri de boală.

Până atunci, părinții încearcă din răsputeri să-l convingă pe Landon să mănânce măcar ceva. În cel mai bun caz însă acesta poate mușca o bucățică de sandwich la prânz.

Landon Jones a pierdut rapid în greutate în decursul ultimului an. El a slăbit de la 47 de kilograme, cât a avut înaintea incidentului, la 31 de kilograme. „Vedem cum starea lui se deteriorează în fața ochilor noștri și nu putem face nimic“, a declarat Michael, tatăl copilului, potrivit Daily Mail.

În timp ce fratele lui mai mic, Bryce, în vârstă de 9 ani se joacă în fiecare zi cu câinele, Landon preferă să stea pe canapea. În ultimul an, Landon a lipsit 65 de zile de la școală. Adolescentul nu mai aleargă, nu mai face sport, iar părinții cred că boala este legată de o funcționare defectuoasă a creierului. Totuși, ei cred că vor recurge la alimentarea acestuia printr-un tub special.

Totodată, doctorul Marc Patterson, neurolog pentru copii, spune că acest caz ar putea fi unicul în lume de acest fel.

 

 Articole relaționate:

O familie va primi daune morale şi materiale în valoare de 200.000 de euro. În urma unei intervenții, copilul lor are un picior mai scurt decât celălalt 

Deces al unei gravide și fătul ei, învăluit în mister. „Cu copilul mort în ea au ținut-o până dimineața”