Autor: Lidia Livițchi

O doctoriță de la Institutul Mamei și Copilului a fost concediată, după ce i-a cerut unei mame să plătească pentru intervenția chirurgicală a copilului ei, din cauză că părinții nu aveau poliță medicală. Toată discuția în care medicul anestezist îi cere mită femeii a fost filmată și plasată pe internet, săptămâna trecută.

█„Eu lucrez, infirmiera, sora medicală, iar impozitul pe care-l plătim se duce la copilul tău.” Condiția unei doctorițe care a refuzat să opereze un copil, pe motiv că părinții nu aveau poliță medicală 

În video, doctorița îi cerea mamei să cumpere mai multe medicamente pentru intervenția chirurgicală la care urma să-i fie supus copilul, pe motiv că spitalul nu ar dispune de ele. Specialistul îi aducea drept argument mamei faptul că aceasta nu dispune de poliță de asigurare medicală. Asta chiar dacă, potrivit legislației, copii până la vârsta de 18 ani sunt tratați gratuit.

Ministerul Sănătății a cerut investigarea cazului, precum și verificarea informațiilor privind lipsa medicamentelor și consumabilelor la Institutul Mamei și Copilului.

 Alte politici de formare a prețului la medicamentele de import. Am putea scăpa de prețurile exorbitante, dar riscăm să avem și calitate proastă

În urma cercetărilor, autoritatea în sănătate a constatat că instituția medicală dispune de medicamentele despre care doctorița spunea că ar fi lipsă.

În consecință, medicul anestezist a fost concediat pentru încălcarea regulamentului instituţiei medicale și impunerea părinţilor la plăți informale.

 

 Articole relaționate:

Mor înainte de a se naște din cauza maladiilor de care suferă mamele lor. Ce patologii afectează cel mai mult viitoarele mămici din Moldova și la ce riscuri supun acestea bebelușii 

Complicația periculoasă ce poate surveni în timpul nașterii. „În 90% din cazuri medicii nu pot face nimic“ 

Avertizare: „Fiecare al treilea copil se naște bolnav, iar șapte din zece gravide au probleme de sănătate. Cifrele sunt de patru ori mai mari decât în statele dezvoltate”