Autor: Sorina Bujarov

Centrul Național Anticorupție anunță că astăzi va aresta o parte dintre responsabilii din sănătate reținuți ieri în dosarul licitațiilor trucate, iar mâine va anunța cine sunt restul celor care vor rămâne în izolator. Între timp doi dintre bănuiții reținuți au avut nevoie ieri de îngrijiri medicale. Purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi a declarat pentru Sănătate INFO că este vorba despre Liviu Vovc, vicedirectorul Spitalului de Urgență și de Victor Volovei - directorul Unitățiii de Coordonare, Implementare şi Monitorizare a Proiectului de restructurare a sistemului sănătăţii de pe lângă Ministerul Sănătăţii.

Liviu Vovc a avut o făcut criză de hipertensiune în timpul perchezițiilor efectuate în biroul său de către ofițerii anticorupție. El a fost internat în secția reanimare la Spitalul de Urgență. Starea lui este mai bună, dar doctorii îl vor mai ține sub supraveghere câteva zile, a afirmat pentru Sănătate INFO șeful serviciului de presă al Spitalului de Urgență, Petru Craveț. 

 REPORTAJ-ATMOSFERĂ// Au umplut izolatoarele cu ei sau cum au ajuns azi la CNA responsabilii din sănătate - unii cu capul plecat, alții cu zâmbetul pe buze

„Acesta se află internat în secția de reanimare BCV – boli cerebro-vasculare. De ieri se simte rău și medicii spun că trebuie lăsat în pace, nu trebuie deranjat pentru că starea lui s-ar putea agrava. Potrivit șefului de secție, unde este internat domul Vovc, starea lui s-a stabilizat, însă tratamentul continuă. Nu se știe cât va rămâne spitalizat”, a declarat Petru Craveț.

Și Victor Volovei a avut nevoie de ajutor medical. Acesta este internat acum la un spital privat. Angela Starinschi a menționat că acestuia i s-a făcut rău după ce a fost plasat în izolatorul CNA. Volovei ar avea probleme cu inima și a fost trasportat de urgență la spital, unde a și rămas internat.

Din totalul celor 16 bănuiți reținuți ieri în dosarul trucării licitațiilor publice de procurare a medicamentelor și utilajului medical, acum în izolatorul CNA se află șase, două sunt spitalizate, iar opt persoane au fost transferate în alte izolatoare de detenţie provizorie. 

 

  Citește la aceeași temă: 

2 milioane de euro și o licitație cu acuzații de corupție de interese. „Au procurat echipamente depășite de timp” 

Achiziții publice cu probleme. Importatorii de dispozitive medicale spun că „s-au furat 18 milioane de lei” din contul unor utilaje, cumpărate pentru spitale 

Concursuri aranjate sau directori „clarvăzători”. Unele spitale au încheiat contracte pentru anumite procurări de milioane înainte ca să afle rezultatele