Autor: Elena Cioina

Medicii de la Spitalul Republican învinuiți de moartea tânărului de 21 de ani, operat de apendicită, au fost eliberați  și vor fi cercetați în stare de libertate. Informația a fost confirmată pentru Sănătate INFO de șeful Serviciului de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru.

„Organul de urmarire penală a reușit să acumuleze toate probele necesare pentru elucidarea cazului și nu mai e nevoie de ținerea lor în detenție. Procurorii le-au înaintat învinuirea, ei au interdicție de a părăsi localitatea, dar pot merge la muncă, dacă Ministerul Sănătății nu va decide suspendarea lor. Reținerea lor a fost necesară, deoarece doctorii au încercat să distrugă probe, anumite documente, să influiențeze martorii”, a precizat Maria Vieru.

Cele 72 de ore de arest preventiv au expirat ieri, iar procurorii așteaptă acum rezultatele expertizei medico-legale.

█ Avocații, despre reținerea medicilor de la SCR: „De obicei, reținerea se practică pentru a intimida bănuiții. Se putea alege și o altă măsură” 

Amintim că un tânăr în vârstă de 21 de ani a murit, la începutul acestei săptămâni, la Spitalul Clinic Republican, după o operație de apendicită. Pe acest caz a fost deschis dosar penal, iar medicii sunt cercetați de neglijență în acordarea asistenței medicale, în baza articolului 213 din Codul Penal. Dacă vor fi găsiți vinovați, cadrele medicale riscă până la trei ani de închisoare.

Administrația Spitalului Republican declara anterior pentru presă că intervenția chirurgicală a fost efectuată cu succes, tânărul însă a fost găsit mort în salonul său dimineața. Cauzele exacte ale decesului nu se cunosc, dar medicii presupun că acesta a suferit un stop cardiac. 

 

█ Citește la aceeași temă:

Deces suspect la Spitalul Republican. Un tânăr de 21 de ani a murit după o operație la apendicită. „E un caz ieșit din comun. De dimineață stăm și ne gândim la aceasta”

Moartea tânărului decedat după o operație la apendicită, anchetată de poliție. Medicii care au realizat intervenția au fost reținuți de poliție

Oleg Lozan: „Astăzi asistăm la asasinarea morală a medicinii. Se loveşte în cei care fac faţă şi rezistă presiunii, în pofida condiţiilor dezolante”