Autor: Sorina Bujarov

În Moldova fiecare își apără propriile interese. În timp ce autoritățile din domeniul sănătății încearcă să promoveze o lege menită să protejeze moldovenii de pericolele fumatului, managerul Tutun CTC, din contra, îi îndeamnă să fie patrioți, fumând țigări produse la noi în țară. Simion Grișciuc a declarat într-un interviu că este împotriva Legii Anti-tutun, care astăzi urmează să fie discutată în Parlament pentru a doua lectură. Principalul argument adus de acesta – Legea va genera venituri mai mici, iar el nu va mai putea să plătească salariile angajaților.

„Din câte cunosc este doar o lege în Parlament încă din legislatura a 19-a. Este un proiect de lege și din cate cunosc a trecut chiar în prima lectură. Vă dați bine seama că în postura în care mă aflu acum, chiar dacă sunt nefumător, sunt contra legii respective, pentru că mă gândesc deja cu ochi de administrator, de manager, care se gândește cum să plătească salarii angajaților”, a declarat Simion Grișciuc într-un interviu pentru bani.md.

 Ce i-ar convinge cu adevărat pe fumători să renunțe la țigări  

În cadrul aceluiași interviu Grișciuc s-a adresat și cu o „rugăminte” către moldoveni. „Este o chestie foarte simplă - atâta timp cât oamenii vor să fumeze, trebuie să fumeze. Cei care vor să-și menţină sănătatea n-au decât s-o facă, să ducă un mod sănătos de viață. Însă atâta timp cât sunt dintre cei care au decis să fumeze, eu vin cu solicitarea, rugămintea ca să susţină produsul nostru autohton. Să fumăm măcar țigările noastre, măcar prin asta să demonstrăm patriotism”, a mai declarat acesta în cadrul interviului.

█ Legea privind controlul tutunului va fi discutată mâine în Parlament. Deputații revin la ea după o pauză de aproape un an 

Grișciuc a mai făcut și publicitate la țigările produse de Tutun CTC, asta deși legea interzice acest lucru. „Țigările noastre fac concurenţă tuturor brandurilor europene, bineînțeles din gama respectivă. Așa cum toţi spun că trebuie să bem vinul nostru, să mâncăm merele noastre exact așa aș îndemna și eu oamenii - vă rog să nu fumați, dar dacă fumați, fumați de-ale noastre”.

Amintim că deputații au votat astăzi, în unanimitate, agenda ședinței de mâine a Legislativului, în care este inclus și proiectul Ministerului Sănătății. Simion Grișciuc a fost numit director la Tutun CTC acum aproximativ două săptămâni. 

 

  Articole relaționate:

Consecințele fumatului secundar: Femeile gravide prezintă un risc sporit de avort spontan și chiar decesul fătului

FOTOREPORTAJ: Încep să fumeze din curiozitate sau de plictiseală. Elevii liceelor din capitală povestesc depre experiența de fumător și despre ce i-ar ajuta să renunțe la acest viciu